Lun12052022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Liviu Dragnea: Propulsarea lui Felix, Mogulul de la Transporturi!

stroe-felixGuvernul Tudose nu scapă de personaje cu un trecut dubios.

Propunerea pentru şefia Ministerului Transporturilor, Felix Stroe, este cunoscut în Constanţa ca un apropiat al lui Radu Mazăre şi al lui Nicuşor Constantinescu, care s-a îmbogăţit cu bani din afaceri cu statul şi care a urcat pe linie de partid, sprijinit de fostul edil.

Dacă în decembrie 2016, Felix Stroe declara, pentru evz.ro, că filiala PSD Constanţa îl va sprijini pe Liviu Dragnea să devină premier, acum a venit rândul liderului PSD să-l propulseze la şefia celui mai bănos minister din guvernul Tudose, respectiv Ministerul Transporturilor. Stroe ocupă funcţii foarte importante în Constanţa. Este preşedintele organizaţiei judeţene PSD Constanta, preşedinte şi director general, din 2003, al Regiei Judeţene de Apa( RAJA) Constanta.

Se spune ca cel propus pentu şefia Transporturilor are trecut şi în servicii secrete. Absolvent al Academiei Navale Mircea cel Bătrân, secţia militară, Felix Stroe ar fi  lucrat în Marină la Contrainformatii. El a negat întotdeauna apartenenţa la vechiul Sistem. După Revoluţie a plecat din armată şi a început afacerile făcând, împreună cu prietenul si asociatul său, Ion Dumitrache, pâine pentru soldaţi si penitenciarul Poarta Albă. Felix Stroe şi-a extins afacerile, a intrat în politică în mai multe partide în funcţie de interesele lui.

Bun prieten şi coleg cu Felix Stroe este şi Ion Dumitrache, tatăl deputatei Cristina Dumitrache, aflată la al treilea mandat, propulsată, evident, de Mazăre şi Constantinescu. Aceştia păstoresc hoteluri, restaurante, şantierul naval Midia Navodari şi farmacii. Mai mult, Santierul Naval Midia Navodari este al lui Dumitrache, oficial. Potrivit unor surse din cadrul PSD, Stroe este un apropiat al liderului social-democrat, Liviu Dragnea.

Pe Felix Stroe nu-l recomandă nimic pentru preluarea sefiei la Transporturi, doar decizia lui Liviu Dragnea. Anumite voci din PSD au crezut că şeful RAJA Constanţa va fi pus la Dezvoltare, pentru că RAJA Constanţa are proiecte europene.

Averea lui Felix Stroe ţinută la „secret”

Ultima declaratie de avere depusa de Felix Stroe datează din vara anului 2012. În urmă cu cinci ani, Felix Stroe avea nouă terenuri în judeţele Constanţa şi Buzău- două moştenite, şapte cumpărate – în total peste 90 de hectare. În 2012, Felix Stroe cu soţia au avut două case, una în Constanţa şi una în judeţul Buzău. Acesta era acţionar la 17 companii, acţiuni care la vremea respectivă valorau împreună aproximativ 600.000 de lei. De la una dintre aceste companii, Felix Stroe avea de încasat circa 407.000 lei.

Sursa: capital.ro