Lun12052022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

China: Acordarea unui acces mai extins străinilor, la sectorul bancar!

china1China îşi va deschide şi mai mult sectorul bancar către investitorii străini şi va adopta o atitudine mai severă faţă de neregulile financiare, pentru a preveni riscurile din sectorul financiar, a anunţat Comisia de reglementare a sectorului bancar chinez (CBRC).

''Vom oferi băncilor străine mai mult spaţiu în privinţa înfiinţării subsidiarelor, a investitorilor calificaţi, a procentajului acţionariatului lor şi a anvergurii afacerii lor'', a afirmat preşedintele CBRC, Guo Shuqing, la congresul Partidului Comunist Chinez (PCC).

''Cota de piaţă a băncilor străine în China a scăzut în prezent la 1,2%, de la 2,4% în urmă cu zece ani, ceea ce nu este benefic pentru promovarea concurenţei şi a optimizării structurii'', a adăugat Guo.

Acesta a dat asigurări că vor fi întărite reglementările privind vânzarea creditelor neperformante (NPL) şi vor fi stopate orice creşteri ale datoriilor ascunse.
Conform datelor CBRC, în total băncile chineze au vândut, depreciat şi reclasificat împrumuturi neperformante în valoare de 979,9 miliarde de yuani, în primele trei trimestre din acest an. Autorităţile de reglementare din China vor lupa împotriva riscurilor financiare transfrontaliere extinzând reformele, a declarat Guo Shuqing.

Sursa: capital.ro