Dum11272022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Cluj TechFest 2017: A doua ediție a celui mai mare festival de tehnologie din România

3069ad60-59fb-4f33-9ebe-47f2e2174d28Ajuns la cea de-a doua ediție, TechFest este un eveniment de tip umbrelă care își propune să-i aducă împreună pe toți cei pasionați de tehnologie și inovație, fie că vorbim de aplicații de conectivitate, soluții inteligente de business, realitate virtuală, roboți sau inteligență artificială.

Ediția din 2017 aduce evenimente ale comunității tech, workshopuri, forumuri destinate managerilor din industrie, sesiuni de startup pitching, evenimente de gaming, competiții de tip hackathon, conferințe pe teme dedicate tehnologiei, gale regionale ale premiilor industriei și expoziții tehnologice pentru publicul larg.

Câteva din evenimentele din cadrul Cluj TechFest 2017: Community TechEvents (30-31 noiembrie), Cluj TechJam (1-2 noiembrie),Transylvania MegaHack (4-5 noiembrie), Cluj Gaming Night (4 noiembrie), Cluj ExpoTech, (3-5 noiembrie0

Despre Cluj TechFest

„Anul trecut, la prima ediție a TechFest, am constatat un grad ridicat de interes pentru tehnologie, inovație și IT atât din partea comunității tech a regiunii, cât și a publicului larg. Reacțiile primite ne-au încurajat să dezvoltăm acest concept la Timișoara și Iași. Clujul rămâne centrul festivalului și ne dorim ca prin evenimentele pregătite aici să contribuim la coagularea comunității tech și la dezvoltarea Clujului ca hub tehnologic regional", a declarat Cristian Dascălu, din partea organizatorilor TechFest.

Prima ediție a TechFest a adus peste 3.200 de participanți la evenimentele adresate programatorilor, antreprenorilor și managerilor din domeniul IT. Acestora li se adaugă un trafic de peste 150.000 de vizitatori în cele trei zile ale expoziției tehnologice ExpoTech.

În cadrul celor două competiții din cadrul festivalului – MegaHack și Transilvania Demo Day – s-au oferit premii în valoare de 25.000 de euro, în timp ce la MegaHack s-au înregistrat 4.250 de ore cumulate de programare din partea celor 170 de participanți. Dezbaterile și prezentările Cluj TechFest 2016 au totalizat 70 de ore, dintre care 24 au beneficiat și de streaming live. În total, în prima ediție a festivalului au fost implicate 118 companii, instituții și organizații.