Dum08142022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Munich Re - Anunţarea pierderilor financiare masive din cauza uraganelor!

munich-reUna dintre cele mai mari firme de asigurări din lume a declarat că va avea o pierdere în al treilea trimestru din cauza uraganelor Harvey, Irma și Maria.

Munich Re se aşteaptă ca dezastrele cauzate de uraganele care au devastat părţi din SUA şi din Caraibe să  coste 2,7 miliarde de euro, din cauza pierderilor majore.

Compania, care acordă altor companii asigurări, a declarat că estimările sunt încă pline de incertitudini considerabile”.

"Pierderile mari cauzate de catastrofele naturale grave sunt parte integrantă a activităţii noastre", a declarat Joerg Schneider, directorul financiar al Munich Re. "Vom continua să oferim clienţilor noştri capacitatea de reasigurare completă".

Cutremurele mexicane şi alte dezastre vor duce la pierderi globale pentru acest trimestru, până la aproximativ 3,2 miliarde de euro.

Munich Re nu este prima companie majoră de asigurări ale căror profituri au fost afectate din cauza dezastrelor naturale.

Compania elveţiană Zurich Insurance a estimat în luna aceasta că cele trei uragane ar avea ca rezultat circa 700 milioane de dolari în creanţe pentru trimestrul al doilea, pierderile fiind estimate să ajungă la aproximativ 620 de milioane de dolari.

Sursa: capital.ro

Stiri mai vechi: