Dum11272022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Premierul Tudose: Negocierea finanţării pentru autostrada Comarnic-Braşov!

tudose-tudosePremierul Mihai Tudose a anunţat că săptămâna viitoare va fi semnat un contract important privind infrastructura rutieră.

Surse guvernamentale ne-au declarat că premierul vrea să contracteze fonduri pentru realizarea autostrăzii Comarnic-Braşov.

Guvernul ar putea contracta un împrumut de la Banca Mondială pentru finanţarea tronsonului de autostradă Comarnic-Braşov. În prezent, drumul ce leagă Capitala de staţiunile de pe Valea Prahovei şi judeţul Braşov este cel mai aglomerat din ţară. „În prezent, cele mai importante proiecte de infrastructură pentru PSD sunt autostrăzile Sibiu-Piteşti şi Comarnic-Braşov. Sunt în evaluare ofertele pentru construcţia loturilor 1 şi 5 ale autostrăzii Piteşti-Sibiu. Acest proiect este finanţat din fonduri europene. Autostrada Comarnic-Braşov are nevoie de buget, guvernul urmează să decidă sursa de finanţare”.

Odiseea autostrăzii Comarnic-Braşov a început în perioada 2004, când fostul ministru al Transporturilor, Miron Mitrea, anunţa că, la sfârşitul anului 2006, românii vor circula pe autostradă de la ComarnicBraşov. Până acum, contractul a fost reziliat de trei ori.

Primul contract de construcţie a celor 58 km de autostradă a fost reziliat în 2005, după care, în 2010 şi 2015, alte două contracte pentru construcţia autostrăzii Comarnic-Braşov au fost reziliate din diverse motive.

La începutul lunii septembrie, premierul Mihai Tudose anunţa că a cerut ajutor tehnic de la Banca Mondială pentru construcţia autostrăzii Comarnic-Braşov.

Sursa: capital.ro