Mie12072022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Volkswagen: Aşteptarea câştigurilor mai mari, datorită majorării vânzărilor!

volkswagen-silverdomeProducătorul auto german Volkswagen AG şi-a revizuit în creştere estimările privind câştigurile din acest an, chiar dacă majorarea costurilor legate de scandalul emisiilor a afectat profitul în trimestrul trei din 2017.

Marja de profit în 2017 ar urma să depăşească "moderat" estimarea precedentă, de 6-7%, în timp ce veniturile ar putea creşte cu peste 4%, a informat vineri Volkswagen. Anul trecut, veniturile VW s-au situat la 217,3 miliarde de euro. După acest anunţ, acţiunile companiei au urcat la Bursa de la Frankfurt cu 3,2%, la 150,10 euro, cel mai ridicat nivel din ianuarie.

În perioada iulie-septembrie 2017, profitul operaţional - incluzând costurile legate de scandalul emisiilor - a scăzut cu 48%, la 1,72 miliarde de euro (două miliarde de dolari).

În septembrie, Volkswagen a livrat pe plan global 1,01 milioane de vehicule, un nou record lunar, pe fondul redresării cererii în China şi SUA. În primele nouă luni din acest an, vânzările companiei germane au crescut cu 2,6%, la 7,81 milioane de unităţi, fiind în grafic pentru a-şi menţine titlul de cel mai mare producător auto din lume, înaintea Toyota Motor Corp.

Profitul înainte de taxe şi dobânzi (EBIT) şi înainte de elementele excepţionale a urcat cu 15% în trimestrul trei din 2017, la 4,31 miliarde de euro, depăşind estimările analiştilor, de 4,17 miliarde de euro.

Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi şi Bugatti, dar şi camioanele MAN şi Scania.

Sursa: capital.ro