Joi09292022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

iQuest: un nou sediu in Cluj-Napoca si o afacere cu dezvoltare continua

19iQuest, una dintre cele mai longevive companii IT de pe piata clujeana si-a mutat de curand sediul intr-o noua cladire de birouri, aducand impreuna specialistii care pana acum isi desfasurau activitatea in trei zone diferite ale orasului. iQuest ocupa acum 2 etaje din cladirea moderna, eco-friendly, care s-a construit peste fosta fabrica Flacara si estimeaza o creste a afacerii cu 8 procente fata de anul trecut.

"Politica companiei este bazata pe 3 elemente: expansiune calitativa, specializare si profesionalizare. Exista bineinteles o legatura stransa intre cele trei. Expansiunea nu se refera doar la crestere, pur si simplu. Se bazeaza pe o crestere de calitate, care este, la randul ei reflectata in specializare si profesionalizare. Din 2013 pana in prezent am reusit sa ne dezvoltam pe doua noi planuri: lucram pe platforme noi, precum SAP Hybris, dar si scoatem pe piata produse proprii. Ne-am mutat intr-o cladire de birouri noua, moderna si deschidem sedii noi in tara.

Cel de-al doilea pilon al companiei este specializarea, care inseamna concentrarea pe servicii de calitate oferite unor clienti de inalta clasa. De asemenea, angajatii nostri se specializeaza continuu in aceste domenii, ceea ce ne duce spre prosesionalizare. Ne dorim sa fim compania unde oamenii vor sa vina pentru ca oferim avantajele pe care le cauta. Prin IQuest University oamenii nostri stiu ca se pot specializa pe domeniile pe care si le doresc", spune Jürgen Samuel, CEO iQuest Group.

iQuest susține de peste 15 ani programul iQuest University prin care studenții universităților tehnice din Cluj-Napoca, Brașov, Sibiu și Craiova pot învăța să codeze în limbaje de programare cum ar fi Java, .NET sau C++.

"Strategia noastra pana in 2020 cuprinde toate aceste elemente. În urmă cu trei ani am decis să evoluăm modelul de business de la outsourcing la dezvoltare de soluții, servicii și produse IT, pentru a sprijini clienţii să devină companii inteligente (smart enterprises). La fel de important pentru noi cand am luat această decizie și am setat această viziune, a fost să le oferim colegilor noștri şi în general, profesioniştilor din IT șansa de a evolua în tehnologii și domenii de ultimă generație şi să acceseze noi roluri în carieră” a declarat Jürgen Samuel, CEO iQuest Group.

Pentru 2017, iQuest estimează o cifră de afaceri de 32 milioane de euro.

"Aces lucru implica si cresterea profitului care se reflecta in investitiile pe care le-am facut in ultima perioada. Ne asteptam la o crestere de peste 12% a profitului in urmatorii ani si o crestere a numarului de angajati de peste 8 procente", completeaza Jürgen Samuel, CEO iQuest Group.

În 2017, iQuest se apropie de cifra de 100 de angajaţi noi în cele 5 sedii din România: Cluj-Napoca, Brașov, Sibiu, Craiova şi Bucureşti, dar și în centrul de dezvoltare din Varșovia, Polonia.

Andrei Doibani s-a alaturat echipei iQuest in 2003, avand functia de Softwear Developer, iar astazi il gasim in pozitia de General Manager Softwear Services. L-a adus aici ambitia de a lucra intr-o companie atat de bine plasata pe piata.

"In tot acest timp petrecut aici va pot spune ca un lucru a ramas neschimbat: standardele foarte ridicate ale companiei. Ne impunem noua insine aceste standarde, dar avem aceleasi asteptari si de la clientii nostri. Avem un costumer focus foarte puternic, ca orice alta companie din industria IT, dar ceea ce ne evidentiaza este faptul ca aces costumer focus este parte ca continuitatii business-ului. De la fondarea companiei, toti cei care s-au aflat in functii de conducere s-au axat pe o foarte buna relatie cu clientii care s-a reflectat in vanzari, in pastrarea acelor clenti de-a lungul anilor si in faptul ca IQuest a fost recomandat mai apoi, pe piata, aducand noi clienti companiei", subliniaza Andrei Doibani, General Manager Softwear Services.

Peste 80% din clientii iQuest au ramas fideli companiei in ultimii ani, iar in ceea ce priveste distributia produselor, iQuest vizeaza vestul Europei, SUA, iar mai nou si Asia.Anul acesta, grupul iQuest continuă proiectele pentru clienţii cu tradiţie precum Financial Times, Roche, IKEA, Bank of Ireland, carora le oferă soluţii complete de software. În zona de servicii de integrare, compania româno-germană a încheiat un parteneriat strategic cu Movento, unul dintre cei mai mari integratori SAP Hybris din Europa, pentru a-și consolida poziția pe piețele din Germania, Austria și Elveția. Tot anul acesta, compania a vândut primele licențe pentru propriul produs software, Workibo, o soluţie de eficientizare a spaţiului de lucru şi creştere a productivităţii angajaţiilor.

"In acelasi timp, avem clienti si de pe piata locala. Ne bazam pe domenii precum stiintele viestii, domeniul financiar si industrie. Iar acestea dau posibilitatea specialistilor IT de a-si dezvolta foarte mult carierele", mai spune Andrei Doibani, General Manager Softwear Services.

Angajații iQuest sunt implicați activ în susținerea comunităților. Anul acesta, ei au fost implicați în proiecte precum Adoptam o Şcoală, Yuppi Camp, Fondul Științescu, TEDxSibiu, Little People sau Shoebox. De asemenea, iQuest organizează periodic evenimente dedicate comunității IT. Un exemplu recent este parteneriatul cu TechFest.

IQuest aduce valoare pe termen lung companiilor de top din Life Sciences, Telecom, Servicii Financiare, Transport și Energie. Cu sediul central în Germania, iQuest are echipe locale în Polonia, Elveția, România și SUA, în prezent numărând peste 650 de angajați.

14

13

12

21

17

Stiri mai vechi: