Lun12052022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Bucureşti: Listarea primului broker de asigurare din România pe Bursa de Valori!

bursa-valoriTransilvania Broker de Asigurare se listează, joi, pe piaţa reglementată a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) în urma unei oferte publice iniţiale secundare de vânzare a acţiunilor existente care a fost suprasubcrisă în proporţie de peste 270% în primele două zile.

Transilvania Broker devine astfel primul broker de asigurare din România care se listează pe Bursa de Valori Bucureşti.
'Viitorul arată bine şi vom încerca să profităm de acest capital de încredere oferit. Avem o agendă extrem de încărcată începând de mâine pentru că avem planuri îndrăzneţe: ţintim o cota de piaţă de minim 10% în următorii doi ani, continuăm dezvoltarea de produse şi servicii conexe asigurărilor cu partenerii din piaţă, continuăm dezvoltarea departamentelor de corporate, sănătate/viaţă, daune, prin atragerea de oameni cu un nivel înalt de expertiză, şi vom atrage noi colaboratori care vor genera volume în creştere.

Toate acestea, pe lângă multe alte proiecte, vor duce la o creştere a cifrei de afaceri, a veniturilor şi a marjelor de profit în următorii 3-5 ani', a declarat Dan Niculae, director general Transilvania Broker.Oferta de vânzare a fost închisă după o zi şi jumătate, când s-a atins un grad de subscriere de peste 270% şi când în sistem au fost introduse peste 800 ordine din partea investitorilor instituţionali şi de retail, totalizând aproape 1,7 milioane de acţiuni.

'Patru companii antreprenoriale româneşti din domenii diferite s-au listat la BVB în mai puţin de un an şi fiecare companie activează într-un domeniu care este reprezentat în premieră pe bursa românească. Bursa oferă tot mai multă diversitate şi atractivitate investitorilor şi va continua să atragă companii reprezentative pentru economia românească', a declarat Lucian Anghel, preşedintele Consiliului de Administraţie al BVB.

Transilvania Broker deţine o reţea de peste 1.500 de colaboratori în toată ţara şi un portofoliu de peste 900.000 clienţi unici, persoane fizice şi juridice, potrivit datelor valabile la finalul anului trecut. În anul 2016, societatea a intermediat prime de peste 360 de milioane de lei, a raportat un venit de peste 62 de milioane de lei şi un profit de peste 3,6 milioane lei.

Sursa: capital.ro