Articole
„La Dolce Vita” - brand clujean cu traditie italiana
- Detalii
- Categorie: Interviuri
- Publicat: Joi, 16 Noiembrie 2017 15:06
- Scris de Cristina Vasiu Dordea
- Accesări: 2223
Mergem la o pizza? Desigur. "La Dolce Vita" e intotdeauna prima alegere. Gasim aici pizza autentic italiana, dar si paste facute in casa dupa retete specifice si fructe de mare al caror gust te transporta in vacanta pe malurile Meditaranei.
Localul inaugurat in 1993 sub numele „Spaghetti”, a fost redenumit in 1998 „La Dolce Vita” si este locul ideal pentru un mic dejun sanătos, un prânz liniştit sau o cină romantică în stil intalian.
Actualulul proprietar, stabilit in Cluj-Napoca, dar venit din peninsula, a preluat afacerea tot de la un om de afaceri italian, care a vandut restaurantul. Guiducci Frido a vazut aici o oportunitate unica de investitie.
"Am venit in Romania in vizita si mi-a placut foarte mult. Faptul ca am ramas aici a fost o decizie neprevazuta. Am vazut ca acest restaurant merge bine si am facut aici un local italian adevarat. Nu m-am asteptat insa ca restaurantul sa aiba succeuls pe care l-a avut. Dupa 18 ani sunt inca aici", marturiseste Guiducci Frido, proprietarul „La Dolce Vita”.
Care este secretul succesului, avand in vedere ca multe restaurante clujene nu au o viata atat de lunga precum „La Dolce Vita”?
"Faptul ca am fost constanti, perseverenti, am tinut foarte mult sa pastram specificul italian, dar am stiut sa ne si adaptam, in functie de preferintele clientilor, sau sa punem in meniu preparate specifice ambelor tari."
Povestiti-ne despre meniu.
"Pastele, in primul rand, sunt facute de casa, in bucataria noastra: ravioli, tagliatelle,tortellini si tortelloni (umplute cu ciuperci si mozzarella), lasagna.Lumea apreciaza daca totul este facut bine.
Cum trebuie sa fie o pizza tipic italiana?
Blatul, in primul rand, trebuie sa fie subtire, pizza trebuie dospita cat mai mult timp, chiar de azi pe maine, pentru a se digera usor, iar compozitia cea mai simpla este pentru margheria (rosii, mozzarella, busiuioc si ulei de masline). Mancarea italiana e fosrte simpla.
Cu sos sau fara sos?
Fara. In pizzeria italiana nu gasesti ketchup.
Ce ati recomanda din meniul restaurantului?
Daca as fi subiectiv, as spune TOT. Dar mie, personal, imi plac pastele, pestele si fructele de mare. Avem ca furnizor un italian care ne aduce produsele din italia. Este vorba despre peste tinut la -40 de grade, care isi pastreaza prospetimea.
Deserturi de specialitate?
Avem deserturi precum creme caramel, tiramisu, panna cotta, gelatto, dar recent am introdus si papanasii, pentru ca lumea a inceput sa ceara.
Personalul din bucatarie e format din bucatari specialisti?
Bucatarii sunt romani care au fost si in Italia la lucru, cunosc foarte bine bucataria italiana. Am adus pentru training, in restaurant, si un bucatar italian. Avem angajati care au ramas cu noi de 16 ani si am crescut impreuna, imbunatatind meniul si retetele.
Cu ce oferte deosebine intampinati clientii?
Avem meniul zilei, cardurile studentesti, Food Mania, comenzile la domiciliu...
Cine sunt clientii cei mai fideli?
Avem clientii nostri importanti, care ne trec pragul periodic, iubitori de bucatarie italiana, dar fiind pozitionati in Campusul Studentesc Hasdeu, cei mai frecventi clienti sunt studentii.
Planuri de viitor pentru restaurent?
Vrem ca afacerea sa mearga tot mai bine, sa imbunatatim retetele, si sa alcatuim meniuri particulare, cu rezervare, pentru evenimente.
La Dolce Vita pune la dispozitie spatiul restaurantului si pentru evenimente corporate sau de familie.
Guiducci Frido, proprietarul La Dolce Vita este incantat de parteneriatul cu Food Mania, mese gratuite, si spune ca orice proiect care aduce clienti restaurantului este bine primit.
Articole similare:
Stiri noi:
- Hugo The Office, un concept inedit in peisajul restaurantelor din Cluj-Napoca - 22/12/2017 19:19
- Caro Vintage Club - munca si perseverenta aduc succesul in afaceri - 17/12/2017 09:26
- Theodora Golf Club, cand pasiunea intalneste excelenta - 10/12/2017 08:54
- Restaurant Rod - dor de origini romanesti. Seara de degustare de meniu cu Angie, finalista "Chefi la cuţite" - 28/11/2017 19:35
- Marian Dumitrache, despre mentoratul in afaceri - 22/11/2017 13:26
Stiri mai vechi:
- Restaurantul Indian Indigo - o bucatarie vasta, care imbina gusturi si arome de neegalat - 08/11/2017 12:20
- iQuest: un nou sediu in Cluj-Napoca si o afacere cu dezvoltare continua - 01/11/2017 09:38
- Lorand Soares Szasz: IMM-urile din România au probleme de echipă, productivitate și marketing - 29/05/2017 13:52
- RE/MAX, tranzacții în valoare de 100 milioane de euro în 2016 - 20/03/2017 13:36
- Fondatorii Salad Box și Marty Restaurants investesc 500.000 de euro în Narcoffee Roasters, o rețea de cafenele de specialitate - 23/02/2017 17:38
- SMARTREE: Recrutarea în 2017 – rapidă, tot mai socială, adaptată contextului tehnologic și „millenialilor” - 17/01/2017 19:41
- INTERVIU România rurală din secolul al XIX-lea: „Din 100 de copii care mureau, 95 puteau fi salvaţi. Ţăranul? Un nenorocit. În stare pură“ - 28/04/2015 06:38
- Pregătiți-vă pentru o nouă ediție The Woman - 20/01/2015 14:19
- QuickMobile şi Banca Transilvania, parteneriat care aduce clienţilor premii şi reduceri - 16/12/2014 18:55
- Bosch deschide un nou birou în Cluj-Napoca și creează noi locuri de muncă atractive - 15/12/2014 18:57
- iQuest și CloudOn colaborează la dezvoltarea aplicației mobile numărul 1 din App Store pentru editare de documente - 28/11/2014 14:02
- Cosmetic Plant relansează una dintre cele mai importante game și ţintește creșterea ponderii în vânzările anuale - 20/11/2014 18:03
- Campionii sportului românesc au inaugurat noua Sală Polivalentă din Cluj-Napoca - 27/10/2014 19:59
- 5 paşi esenţiali pentru protecţia corectă la soare - 08/07/2014 15:38
- Compania elveţiană Sika a inaugurat o nouă unitate de producţie la Căpuşu Mare, judeţul Cluj - 26/06/2014 21:12