Sam09182021

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Asiguratorul CertAsig: crestere de 12% in primele 9 luni din 2017

James-GrindleyCertAsig, o companie de asigurări axată exclusiv pe asigurările pentru companii, a realizat un volum de prime brute subscrise de  11 milioane de euro în primele trei trimestre ale anului curent, o creștere de 12% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Peste 4.000 de companii și-au asigurat fabricile, clădirile, bunurile, mărfurile, angajații, contractele sau veniturile la CertAsig, 98% alegând produsele CertAsig prin intermediul brokerilor de asigurare.

Principalele segmente ale CertAsig în primele 3 trimestre ale anului:
    GARANTII: cu prime brute subscrise de  peste 3.5 milioane euro, politele de garantii reprezintă 35% din volumul asigurătorului și au înregistrat o creștere exceptionala de 36% față de anul trecut
    Asigurările MARITIME, un segment cheie pentru CertAsig, au generat 21% din primele totale ale companiei
    RASPUNDERI: cu o evoluție excelentă în 2017, răspunderile civile au atins o creștere de 40% față de anul trecut
    PROPRIETATi & BUNURI: au generat 13% din totalul primelor, cu o creștere la fel de impresionantă de 44% față de aceeași perioadă a anului trecut
    CAR și asigurări tehnice, una dintre cele mai dificile clase de asigurări in România, a reprezentat 11% din volumul primelor CertAsig în primele 3 trimestre, iar CertAsig si-a menținut volumul de afaceri în acest segment în ciuda scăderii globale a proiectelor de construcții din România în acest an (cauzată in special de o încetinire a lucrărilor de infrastructură publică)
"Clienții noștri sunt companii din diverse industrii și de toate mărimile, de la IMM-uri cu 1 angajat si pana la companii multinationale active in mai multe tari. Fiind una dintre cele mai dinamice și inovatoare companii de asigurări corporative, vedem 2017 ca pe un an cu un grad mai mare de maturizare pentru companii, care inteleg din ce in ce mai bine faptul ca asigurarea potrivita le poate avantaja in afaceri: pe langa protectia fata de diverse riscuri, produsele de asigurari specializate pot ajuta companiile sa fie mai competitive “, spune James Grindley, CEO-ul CertAsig.

Printre polițele și clienții noi ai companiei în primele 9 luni ale anului se numără:
    Muzeul National de Istorie a Romaniei (polita cargo pentru expozitia Coroana de Otel a României și Buzduganul Regelui Ferdinand, cu o suma asigurată de 10 milioane euro)
    Polita CAR pentru Autostrada Brasov - Tg. Mures - Cluj - Oradea, cu o sumă totală asigurată de 62 milioane euro; polițe CAR pentru diverse alte proiecte majore cum ar fi extinderea Statiei de tratare si epurare a apelor reziduale din Glina, județul Ilfov; construcție de parcuri fotovoltaice în Europa;
    Polita de răspundere D&O pentru echipa de management a Complexului Energetic Oltenia, unul dintre cei mai mari furnizori de energie din România
    Concertul Depeche Mode in Cluj, concertul Sting in Cluj, concertul outdoor EUROPA FM pe plaja Venus - Saturn, spectacolele Gasca ZURLI și turneele din România (32 de orașe) (asigurare complexă pentru evenimente)
    Emisiunea Fort Boyard la Pro TV

CertAsig este una dintre puținele companii de asigurări înregistrate în România cu o prezență internațională. Piața principală a companiei este România, cu 65% din primele subscrise, Turcia generând 20% din prime, iar Bulgaria alte 15%. La începutul acestui an, CertAsig a început să faca subscrieri în Cehia în baza reglementărilor Freedom of Services, deschizând un birou la Praga.

DAUNE
Unul dintre avantajele competitive principale ale CertAsig este reputatia sa pentru procesarea corectă și rapida a cererilor de despăgubiri, iar primele 9 luni ale anului 2017 nu au făcut excepție. Compania a plătit daune totale în valoare de 2,8 milioane de euro.
Cele mai mari 3 daune au fost plătite pe asigurari Maritime (1,5 milioane de euro pe o polita Hull si 0,4 milioane USD pe o polita P & I) și Garantii (proiect de construcție in infrastructura în România).

Portofoliul CertAsig este securizat prin tratate de reasigurare încheiate cu reasiguratori cu rating AA și A, precum Swiss Re, Hannover Re, Partner Re și Lloyd's.