Lun12052022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Ambasada SUA din Rusia va relua unele servicii de acordare a vizelor

vize-2017Ambasada SUA din Rusia a anunţat luni că va relua unele servicii de viză în consulatele americane unde fuseseră anterior suspendate din cauza expulzării unor diplomaţi, situaţie care i-a creat un deficit de personal, relatează Reuters.

SUA au început să îşi restrângă în august serviciile de viză în Rusia, stârnind nemulţumirea Moscovei, la trei săptămâni după ce preşedintele rus Vladimir Putin ceruse Washingtonului să îşi reducă cu mai mult de jumătate numărul angajaţilor din ambasadă şi consulate.

Decizia SUA a însemnat că cetăţenii ruşi care doreau să viziteze SUA în scopuri de afaceri, turistice sau educaţionale nu mai puteau să aplice pentru viză la consulatele americane din afara Moscovei şi erau nevoiţi să meargă în capitala rusă pentru a obţine viza de la ambasada americană.

Aceasta din urmă a anunţat luni într-un comunicat că unele servicii de acordare a vizelor se vor relua la 11 decembrie.
"La 11 decembrie, consulatele americane din Sankt Petersburg, Ekaterinburg şi Vladivostok vor începe să organizeze interviuri limitate pentru acordarea de vize", se arată în comunicat. sursa: capital.ro