Lun12052022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Acţiuni pentru protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de comerţ ilicite

Foto-Activitati-Prevenire-PutineiuÎn urma unui control desfășurat ieri 4 decembrie a.c., polițiștii au aplicat 4 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 63.000 de lei și au confiscat bunuri,  în sumă totală de  circa 5.000 lei, precum și suma de 1.186 lei.

Pentru creșterea gradului de siguranță al cetățeanului pe timpul sezonului rece și în contextul sărbătorilor de iarnă, luni, 4 decembrie a.c., polițiști din cadrul Secției nr. 1 de Poliție Rurală Călugăreni, au desfășurat o acțiune specifică, pe raza comunei Mihai Bravu, județul Giurgiu pentru prevenirea și combaterea activităților de comerț ilicit cu produse specifice acestei perioade precum și pentru verificarea modului de respectare a prevederilor legale privind paza obiectivelor, bunurilor și valorilor.
Astfel, cu ocazia unui control efectuat la punctul de lucru al unei societăți comerciale, din localitate, polițiștii au aplicat 4 sancțiuni contravenționale, în valoare de 63.000  lei, fiind constatate mai multe nereguli privind avizele și aprobările necesare pentru funcționare, privind adaosul comercial și declararea la ANAF, produse expirate, fără prețuri, fără proveniență certă, fără înregistrare în casa de marcat ca și coduri produs. Totodată, polițiștii au constatat o diferență între raportul de casă privind încasările și existentul fizic al sumelor provenite din vânzare, precum și o sumă  disimulată în sertarul cu vânzările, fără proveniență certă.

Cu ocazia controlului au fost confiscate – produse alimentare și nealimentare, jucării,  în valoare totală de aproximativ 5.000 lei, precum și suma de 1.186 lei.

Activitățile polițiștilor pe linia protejării populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite vor fi intensificate în perioada următoare în toate localitățile urbane și rurale din județul Giurgiu.
CERCETATĂ PENTRU FURT DUPĂ CE A SUSTRAS BUNURI DINTR-UN MAGAZIN
O giurgiuveancă este cercetată de polițiști după ce a sustras mai multe bunuri din magazinul unei societăți comerciale din municipiul Giurgiu.
Polițiștii din cadrul Biroului de Ordine Publică pentru Mediul Urban de la Poliția Municipiului Giurgiu au fost sesizați luni, 4 decembrie a.c., cu privire la faptul că o femeie în vârstă de 50 ani, din municipiul Giurgiu, a sustras mai multe bunuri din magazinul unei societăți comerciale din Giurgiu.

Bunurile sustrase, în valoare totală de 104 lei, au fost recuperate și predate reprezentanților societății comerciale.

Polițiștii Biroului de Investigații Criminale au întocmit un dosar penal în care continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de furt.

ACTIVITĂȚILE DE PREVENIRE ÎN MEDIUL RURAL AU CONTINUAT ÎN COMUNA PUTINEIU
Luni, 4 decembrie a.c., polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul I.P.J. Giurgiu au desfășurat activități de informare în mediul rural, pe raza comunei Putineiu, în cadrul programelor de prevenire naționale și locale aflate în derulare.
În cadrul activităților de prevenire a delincvenței juvenile și victimizării minorilor, desfășurate la Școala Gimnazială nr. 1 din comuna Putineiu, județul Giurgiu, polițiștii au prezentat elevilor aspecte privind fenomenul delincvenței juvenile, necesitatea reducerii factorilor de victimizare a minorilor și responsabilitatea copiilor cu privire la respectarea normelor sociale.
Elevilor le-au fost adresate recomandări despre comportamentele preventive, pentru a nu deveni victime ale infracțiunilor.
Totodată, polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității au desfășurat în localitatea Putineiu, județul Giurgiu și activități de prevenire în cadrul programelor de prevenire a infracțiunilor contra patrimoniului, a infracțiunilor de lovirea sau alte violențe, precum și în cadrul Campaniei Naționale de prevenire a violenței intrafamiliale “Aripi Frânte”.
 Scopul activităților a constat în prevenirea infracțiunilor de furt din locuințe  și a infracțiunilor cu violență, prin informarea a cât mai multor cetățeni, în special a persoanelor vârstnice potențiale victime, cu privire la metodele specifice prin care infractorii reușesc să fure din locuințe, transmiterea de sfaturi preventive și prezentarea modalităților de evitare a conflictelor.
 Pe timpul activității au fost distribuite pliante cu recomandări pentru adoptarea unor atitudini responsabile și de autoprotecție pentru liniștea și siguranța familiei.