Lun10032022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Siria a fost eliberată complet de ISIS, anunţă Rusia

siria-isisRusia anunță că Siria a fost eliberată complet de ISIS și că misiunea armatei ruse în această regiune s-a încheiat, citează AFP un mesaj al Ministerului rus al Apărării.”Misiunea armatei ruse de a învinge gruparea teroristă ISIS s-a încheiat.

Teritoriul sirian este complet eliberat de luptătorii acestei organizații teroriste”, a spus generalul Serghei Rudskoi în cadrul unei conferințe de presă. El a mais spus că ”în prezent nu mai există nicio localitate sau regiune din Siria sub controlul Statului Islamic”.

Generalul rus spune că în ultimele zile avioanele ruse au efectuat peste 100 de zboruri zilnic și au lansat peste 250 de atacuri în regiunea Bukamal, ultima zonă siriană aflată sub ocupația ISIS.

Totuși, Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), susține că Statul Islamic controlează în continuare 8% din provincia Deir Ezzor, din estul Siriei.

Rușii spune că mai sunt grupuri de sabotori ISIS care ar mai acționa pe teritoriul Siriei, însă de aceștia se vor ocupa trupele siriene, a transmis generalul rus.

În luna octombrie, orașul Rakka, considerat capitala ISIS a fost eliberat de sub controlul Statului Islamic. jihadiștii au fost alungați din orașul sirian după patru luni de confruntări. sursa: libertatea.ro

Stiri mai vechi: