Sam12032022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Declarația 600: hoții și smintiții din Ministerul de finanțe

bogdan-glavan-capitalÎn anul 2018 Ministerul de finanțe îmi va fura pur și simplu suma de 8000 de lei. A căpiat de tot Codul fiscal introducând printre altele obligativitatea ca toți cetățenii care au avut venituri din activități independente ce au depășit 22800 de lei anul trecut să depună la fisc Declarația 600 și să plătească începând cu acest an din mână, CAS și CASS în cuantum de minim 665 lei/lună, adică 7980 lei pe an.

 

Nu discut acum raţiunile invocate pentru comasarea contribuţiilor sociale, schimbarea cotelor de impozitare şi a regimului de reţinere/plată a acestor contribuţii în cazul celor care obţin venituri din drepturi de autor, chirii etc. Nimic nu a fost făcut cu respectul bunului simţ, al principiului elementar de a uşura viaţa cetăţenilor: totul a fost întreprins forţat. Vrei – nu vrei, statul te ia de mână şi te trece strada.

Cazul meu personal (Bogdan Glăvan) şi al altora este următorul. În mod excepţional am înregistrat în anul 2017 venituri din drepturi de autor puţin mai mari decât pragul stabilit de lege, 22800 lei. Toate impozitele aferente mi-au fost reţinute. Trebuie să depun acum Formularul 600, complet aberant, chiar dacă mizez pe faptul că în acest an veniturile respective vor fi de 500, 1000 sau 2000 de lei. Deci nu contează că eu nu voi mai depăşi pragul stabilit. Trebuie să depun un formular ca şi când n-aş fi plătit aceste biruri.

Bombonica de pe colivă este însă că statul mă obligă să plătesc în continuare, măcar la nivelul minim prevăzut de lege, aceste contribuţii sociale, respectiv suma de 665 lei/lună, adică 7980 lei pe tot anul (vedeţi aici şi aici). Sume de bani care nu se vor regulariza, deci pe care nu le voi putea recupera niciodată deşi, repet, nici nu voi mai înregistra venituri din drepturi de autor, chirii etc.

Nu am ce să cer de la conducerea acestui minister, competenţa pe două picioare care a girat această hoţie şi harababură. Dar le promit birocraţilor cu ştaif din minister, celor care “au muncit” la această reformă, că le voi afla numele şi nu-i voi uita. Aşa cum am aflat din cauza cui s-a schimbat Codul fiscal în vara anului trecut, anume pentru a se da ei afară unii pe alţii din posturile de director, drept pentru care, ca pagubă colaterală, procesul de acordare a autorizaţiilor de antrepozit fiscal de către Vamă a fost blocat şi mulţi oameni au stat chiar şi 6 luni pentru a dobândi o nenorocită de aprobare, luni de nefuncţionare care le-au creat creat pierderi importante, ei bine tot aşa voi afla şi cine este mintea creaţă care a pus la cale această hoţie. Și, le promit, istoria nu se va încheia aici. sursa Capital.ro

 

 

 

Stiri mai vechi: