Sam12032022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Profi a trecut pragul de 700 de magazine

profiRetailerul Profi a anunțat deschiderea primelor șase magazine de anul acesta, la Beliu, Braila, Cluj-Napoca, Lehliu Gara, Targu Secuiesc si Timisoara, rețeaua depășind 700 de magazine.

 

Reprezentanţii companiei spuneau la finele anului trecut că vor deschide ”cel puţin tot atâtea magazine câte au fost deschise şi în 2017”, adică aproape 200, în timp ce investiţiile vor fi de aproximativ 50 de milioane de euro, potrivit reprezentanţilor companiei.

Astfel, compania Profi Rom Food se va apropia, în 2018, de 900 de unităţi, fiind reţeaua cu cel mai extins număr de magazine, la nivel naţional. 

În urmă cu mai bine de un an, Mid Europa Partners, una dintre cele mai importante firme de private equity axată pe achiziţii în Europa Centrală şi de Est, a cumpărat Profi Rom Food  pentru 533 milioane de euro. 

Retailul alimentar din România a avut o dezvoltare fără precedent, în ultimii ani, cu foarte mulţi jucători, între care Carrefour, Mega Image, Kaufland, Auchan, cu investiţii de sute de milioane de euro şi mii de angajaţi.