Sam12032022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Japonia vrea pace cu Rusia

150814135354-shinzo-abe-2-superGuvernul japonez îşi doreşte să semneze un tratat de pace cu Rusia. Tratatul se bazează pe îmbunătăţirea relaţiilior şi construirea unui sistem de cooperare cu Moscova pe scena internaţională, a declarat, luni, premierul Shinzo Abe, informează site-ul agenţiei Tass, citat de Mediafax.

 

"Relaţiile cu Rusia reprezintă un număr imens de posibilităţi relaţiile ţării noastre cu alte state. Ţara noastră vrea să imbunătăţească relaţiile cu Rusia prin promovarea activităţilor economice comune, în insulele nordice şi a planului econimic în 80 de puncte. În mod consecvent, vom implementa, pe rând, toate acordurile la care am ajuns cu statul rus. Disputa teritorială va fi rezolvată, iar tratatul de pace ruso-japonez va fi semnat", a declarat Shinzo Abe.

"Bazându-ne pe relaţii de încredere cu preşedintele Vladimir Putin, vom construi relaţii de cooperare în diverse probleme internaţionale, inclusiv cea nord-coreeană", a mai adăugat premierul Japoniei.

Rusia şi Japonia au menţinut un dialog în ultimii ani la toate nivelurile, inclusiv întâlniri regulate între liderii celor două state. Cadrul dezvoltării cooperării economice între Moscova şi Tokyo este planul de 80 de puncte, propus de premierul japonez în mai 2016.

Insulele din Arhipelagul Kurile au fost centrul disputei între Rusia şi Japonia încă de la sfârşitul celui de-al doilea Razboi Mondial, împiedicându-le pe cele două să semneze un tratat de pace.sursa Capital.ro