Mie12072022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Marea Britanie: Tinerii se tem de scăderea numărului de jobur

parlamentAproape jumătate dintre tinerii britanici se tem că vor exista mai puţine locuri de muncă în următorii câţiva ani, ceea ce le afectează nivelul de încredere şi fericire, arată un nou studiu, citat de Press Association.

 

Cercetarea, realizată de The Prince's Trust, organizaţie caritabilă fondată de prinţul Charles al Marii Britanii, a constatat că perspectivele de muncă îi preocupă pe tinerii cu vârste între 16 şi 25 de ani.

Publicat înainte anunţarea miercuri a celor mai recente cifre privind şomajul, sondajul, realizat pe aproape 2.200 de tineri, a mai arătat că unul din patru tineri aflaţi în câmpul muncii se simt "blocaţi" în joburi pe care nu le-au dorit.

Aproape unul din trei a declarat că ar trebui să accepte orice loc de muncă, decât să se concentreze pe dezvoltarea carierei, şi aproape jumătate dintre subiecţi şi-au exprimat temerea că vor exista mai puţine locuri de muncă pentru generaţia lor în următorii trei ani.
Mai mult de un sfert dintre tineri lucrează cu jumătate de normă, unul din zece este angajat cu contract de zero ore şi unul din opt are două sau mai multe locuri de muncă, arată studiul.

"Acest raport evidenţiază o deteriorare uluitoare a încrederii tinerilor în ei înşişi şi în viitorul lor'', a comentat Nick Stace, directorul The Prince's Trust.

"Această cercetare ridică o serie de preocupări reale cu privire la viitoarele perspective de angajare pentru tineri'', a declarat şi un purtător de cuvânt al Local Government Association, care include autorităţile locale din Anglia şi Ţara Galilor.

Mutarea pregătirii profesionale şi finanţarea acesteia în zonele în care este nevoie va permite o mai bună coordonare a serviciilor pentru a ajuta tinerii să obţină abilităţile necesare pentru a progresa în muncă şi pentru a oferi întreprinderilor competenţele necesare la momentul potrivit, pentru a ajuta economiile locale să crească, mai degrabă decât să pregătească oamenii pentru un rol care poate să nu existe, a adăugat acesta. sursa Capital.ro