Joi09292022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

La nivelul judeţului Cluj circulaţia rutieră se desfăşoară normal. Se mai acționează pe doar două drumuri județene, cu două utilaje

bd-victorieiConsiliul Judeţean Cluj informează participanţii la trafic în legătură cu faptul că, în cursul dimineţii de joi, 25 ianuarie, pe raza judeţului Cluj nu există drumuri judeţene blocate sau închise traficului rutier, circulaţia desfășurându-se, pe majoritatea sectoarelor de drum, în condiţii specifice de iarnă.


În pofida faptului că pe raza județului Cluj nu s-au înregistrat în ultimele 24 de ore precipitații sub formă de ninsoare, din cauza temperaturilor sub zero grade Celsius unele drumuri judeţene au fost afectate de fenomenul de polei.
În acest context, pentru asigurarea unor condiţii optime de circulaţie, în cursul zilei de miercuri, 24 ianuarie, s-a intervenit pe 28 de drumuri sau sectoare de drumuri judeţene situate pe raza Loturilor 1 şi 3 - zona Huedin – Gilău şi, respectiv, zona Gherla – Dej. Intervenția a fost realizată cu ajutorul a 7 utilaje, fiind folosită pentru combaterea poleiului şi a gheţuşului o cantitate de 20 de tone de material antiderapant, inclusiv sare. Tot pe raza Loturilor 1 şi 3, la această oră, se acţionează pe 2 drumuri judeţene, cu 2 utilaje.
De asemenea, pe drumurile judeţene situate pe raza Lotului 2 - zona Turda, în cursul zilei de ieri s-a intervenit pe 9 drumuri sau sectoare de drumuri, cu 3 utilaje, fiind  folosită o cantitate de 40 de tone de material antiderapant, inclusiv sare. În cursul acestei dimineţi, pe raza Lotului 2 nu se acţionează pe niciun drum sau sector de drum judeţean.
În continuare, se efectuează revizii pe mai multe drumuri judeţene pentru verificarea stării părţii carosabile, urmând să se acţioneze în caz de necesitate.sursa infopublic