Ma09272022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Ultima ora:
Back Sunteți aici:Home

Articole

În acest weekend, târgul Produs de Cluj revine la Oradea

Afis Produs de Cluj la OradeaAsociaţia „Produs de Cluj”, entitate creată de Consiliul Județean Cluj în scopul promovării producătorilor locali, a artelor şi a meşteşugurilor tradiţionale, organizează în weekendul 27-29 aprilie a.c. cea de-a doua ediţie a Târgului „Produs de Cluj” în municipiul Oradea.   

Organizat în colaborare cu Primăria Oradea, evenimentul se va desfăşura în parcarea arenei sportive „Antonio Alexe” şi va reuni producători şi artizani din Cluj şi Bihor, precum şi invitaţi speciali din alte judeţe ale Transilvaniei.
    „Revenim la Oradea după o pauză de trei ani, nerăbdători să prezentăm, din nou, oferta micilor meşteşugari şi fermieri clujeni, una extrem de variată şi de calitate. Suntem convinși că tradiţia şi spiritualitatea clujeană, puse în practică de către cei care vor expune la standurile Asociaţiei Produs de Cluj, vor fi apreciate de bihoreni, cu care avem extrem de multe în comun. În fond, e Anul Centenarului şi urmărim să promovăm lucrurile care ne unesc și ne fac solidari și mândri de apartenența la acest popor”, apreciază preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Alin Tişe.
În cadrul târgului de la Oradea producătorii prezenţi vor expune preparate din carne şi lapte realizate după reţete originale, dulceţuri şi sucuri naturale, miere de albine, ulei presat la rece, prăjituri de casă. Alături de aceştia, artizanii vor oferi vizitatorilor costume populare tradiţionale din Transilvania, obiecte realizate din lemn, bijuterii lucrate de mână, lavandă, săpunuri naturale, cosmetice bio, sticlă artizanală, ceramică şi articole de piele. De asemenea, orădenii care vor vizita târgul vor putea urmări spectacolele de folclor susţinute de artişti şi formaţii folclorice din Cluj şi Bihor. Nu în ultimul rând, pentru cei mici vor fi organizate mai multe activităţi, printre care un atelier de sculptură în fructe şi legume, un spectacol de păpuşi, precum şi un parc de distracţii.

Stiri mai vechi: