Despre business şi research cu Dr. Claudia Corega, CEO QSmile
- Detalii
- Categorie: Interviuri
- Publicat: Joi, 06 Iunie 2013 01:00
- Scris de Cristina Vasiu Dordea
- Accesări: 2018
Dr. Claudia Corega este recunoscută în cercurile academice internaționale pentru calitățile sale profesionale de clinician, cercetător, profesor și autor a numeroase articole și cărți de specialitate. A primit numeroase premii naţionale şi internaţionale în cercetare în medicina maxilo-facială şi ortodonţie.
Medicina înseamnă leadership?
Dr. Claudia Corega: În legătură cu leadershipul, eu cred că medicina are un cuvânt greu de spus pentru că tot ce vine nou în medicină vine de la un lider sau de la un grup de cercetare care promovează o idee, continuă să lucreze la ea şi ajunge la nişte rezulate. Ca să facem afaceri, ca să avem rezultate, ca să putem să le promovăm şi să le cercetăm, în primul rând trebuie să fim sănătoşi. Iar această sănătate se referă, din cap până în picioare, la sănătate fizică, la sănătate mentală şi la energie fizică. Ca şi clinică de stomatologie, de medicină dentară, putem spune că avem o conexiune foarte puternică cu research-ul, pentru că background-ul meu, ca şi fondator al clinicii ţine de 15 ani pe plan de cerectare şi de un research început în State. A fost extrem de complicat, vorbind de evoluţiile stilistice, iar, ca în toate domeniile, putem spune că medicina nu are vârstă. Promovăm ideea că trebuie să avem o politică foarte bună şi să ne bazăm pe ceva foarte ştiinţific ca să putem obţine şi în mediul privat şi în practica clinică rezultate foarte bune. Pentru a obţine aceste rezultate eu cred că trebuie să avem nişte obiective foarte clare, să fim perseverenţi şi să obţinem nişte metode clinice care să fie foarte precise, foarte sigure şi uşor de utilizat. Pentru că niciodată nu poţi să obţi un rezultat foarte bun şi să spui că poţi să-l validezi dacă nu este realizabil, dacă nu este de viitor, adică dacă nu va funcţiona şi peste 10 ani.
Care sunt cele mai importante aspecte când faci un research?
Dr. Claudia Corega: În primul rand trebuie să ai un background, o echipă solidă care să fie pregătită în acelaşi stil în care eşti tu şi trebuie să ai o comunicare ştiinţifică, ceea ce la noi se traduce în articole foarte greu de făcut în afara clinicii, noaptea, în weekend-uri, dar şi o comunicare socială. În acest domeniu pot spune că am noroc să fiu ajutată de nişte oameni valoroşi.
Se traduce research-ul prin inovare?
Dr. Claudia Corega: În cercetare întotdeauna facem lucruri noi, iar cel mai important este rezultatul. Încercăm să redăm pacienţilor o stare de bine, de armonie dentară, de armonie facială. Asta înseamnă că, fiind o clinică de medicină dentară, încercăm nu doar să oferim o estetică dentară perfectă, prin mijloace combinate: ortodonţie, protetică, chirurgie maxilo-facială, ci şi prin alte metode noi foarte provocatoare ca şi ingineria tisulară (refacere ţesuturi noi), deplasare ortodontică (îndreptarea dinţilor prin tratamente cu rezultate rapide). Sunt foarte mulţi adulţi care ni se adresează pentru diverse procedee şi vor nu doar îndreptarea dinţilor, ci o dantură perfectă (American smile), care presupune şi o cosmetizare. Despre toate aceste mijloace combinate se discută la congresele în domeniu, alăturând ortodonţia cu estetica şi chirurgia.
De ce este cercetarea o provocare?
Dr. Claudia Corega: Pentru că unii pacienţi sunt extrem de afectaţi de aspectul lor fizic, iar în momenul în care îi ajutăm prin metode ortodintice şi le redăm un zâmbet perfect şi armonie facială, le redăm şi alte posibilităţi de afirmare. Ei pot acum să se adreseze unor sectoare pe care nu puteau înainte să le acceseze. În recrutare, în business, este foarte important şi aspectul facial, lucru arătat de toate statisticile mondiale. Când continuăm un tratament nu dorim doar să convingem pacientul să vină în clinica noastră, ci vrem să iasă perfect. Ne dorim să avem posibilităţi nelimitate pentru că datorită acestui research nu mai avem limite nici în medicina dentară.
Care sunt provocările acestui domeniu?
Dr. Claudia Corega: Avem persoane cu activitate de lider sau manager care îşi doresc sp aibă nişte tratamente invizibile şi atunci apelează la noi pentru aparate care nu se văd, care se plasează în interiorul dinţilor şi cu care practic, un om poate să stea un an, un an şi jumătate şi cu care poate atinge rezultate perfecte din punct de vedere ortodontic, iniţial, la care se adaugă etapa de estetică dentară pentru a-i reda zâmbetul perfect.
Cu ce cazuri deosebite vă confruntaţi?
Dr. Claudia Corega: Avem foarte multe persoane care constituie cazuri deosebite, cu sindroame cranio-faciale, copii cu despicături, persoane care nu sunt considerate diferite de ceilalţi pacienţi. În prezent ei pot beneficia de tratament de la vârstă mică, datorită research-ului şi putem să le redăm un aspect facial identic cu al semenilor lor. Le oferim aceeaşi şansă egală în viaţă cu a unui copil care se naşte fără nicio problemă. Sunt nişte tulburări majore, dar care, parcurgând nişte etape complexe de ortodonţie, de chirurgie, de cosmetică dentară, ajung în final să aibă un aspect facial perfect, şi poate acel om va avea o carieră mai de succes decât unul care nu a fost nevoit să parcurgă ani întregi de tratamente şi intevenţii. Îi putem ajuta cu tot ce există în plan mondial: se pot obţine rezultate cu aparate ortodontice, urechea se poate reconstrui. În ziua de astăzi, în acest domeniu, medicina nu mai are limite. Sunt oameni care se nasc cu malformaţii grave, cărora le uşurăm viaţa.
Ce servicii mai puteţi pune la dispoziţia pacienţilor?
Dr. Claudia Corega: Avem anumite programe dezvoltate prin care le arătăm pacienţilor ce putem face pentru ei, ce proceduri putem urma şi cum vor arăta dacă urmează aceste intervenţii. Bineînţeles, nu este rezultatul muncii unui singur om, o grămadă de oameni contribuie la dezvoltarea acestor programe. Avem o echipă cu care lucrăm de 10 ani, de medici şi profesori foarte celebri din Statele Unite şi Europa. Metodele acestea nu pornesc de la experimente umane, ele urmează modele experimentale, spre exemplu virtuale, iar după ce se validează aceste lucruri se trece la o etapă clinică. Începând de la naştere putem să ajutăm copiii cu despicături, să apropiem aceste segmente osoase prin aparate, sau să corectăm defectele respective nu numai prin transfer de os propriu, putem chiar să creăm os (inginerie tisulară şi transfer de celule stem). În Cluj există un centru de cercetare în această direcţie cu rezultate publicate. Avem şi un blog prin care încercăm să ţinem lumea la curent cu cele mai noi rezultate, cu se se face la noi şi pe plan mondial.
Dr. Claudia Corega se află printre puținii specialiști din lume cu o pregătire temeinică în tratamentul ortodontic și multidisciplinar al deformităților cranio-faciale și sindroamelor genetice ale capului și gâtului.
Articole similare:
Stiri noi:
- Raluca Georgescu, Country manager Allegro Group Romania, lider la doar 27 de ani - 12/07/2013 13:56
- Body time, electrostimularea musculară: un nou concept de fitness pe piaţa clujeană - 27/06/2013 12:09
- Pilotul Rareş Tomiţa: “idolul meu este Titi Aur” - 19/06/2013 17:19
- Simona Baciu: secolul XXI va fi un secol al educaţiei, sau nu va fi deloc - 16/06/2013 15:04
- Pilotul francez, Francois Delecour, despre Autoworld Transilvania Rally 2013 - 12/06/2013 13:40
Stiri mai vechi:
- Denisa Mihai explică ce reprezintă responsabilitatea socială a unei companii - 30/05/2013 15:27
- Cum a ajuns iQuest să lucreze în Silicon Valley - 28/05/2013 12:34
- Amelia Sterescu: femeia trebuie să fie cel mai bun avocat al performanţei sale - 22/05/2013 13:52
- Andreea Marin şi Romaniţa Iovan: despre branding personal şi pasiune în muncă - 16/05/2013 17:52
- Afla de la Hedi Hoka şi Lorand Soares-Szasz cum poţi să devi un lider mai bun şi cum poţi ajuta, în acelaşi timp - 30/04/2013 08:53
- Party Land – un spaţiu unde te distrezi şi înveţi - 17/04/2013 09:26
- Florin Mureşan: Cum să începi un startup business din Cluj-Napoca - 13/04/2013 15:40
- BestEngineer – companiile mari din Europa caută ingineri români - 08/04/2013 12:58
- Olga Stanciu prezintă “Brand de Cluj: Jolidon” - 04/04/2013 14:29
- Alexandru Tulai: Ce trebuie să ştii despre Cluj IT Cluster şi Cluj Innovation City? - 28/03/2013 22:08
- Interviu: Allan Pease, "How to be a people magnet". Învaţă trucuri de comunicare - 26/03/2013 16:22
- Raport asupra antreprenorului roman. UBB Cluj a inaugurat Cateda PwC - 24/03/2013 18:40
- Imobile Terra Sibiu: “Orice client atras poate însemna o tranzacţie încheiată, iar orice client amânat poate fi un client pierdut” - 18/03/2013 12:28
- Interviu cu Dani Klein, solista de la Vaya con Dios, impresionata de Cluj - 16/03/2013 05:24
- The Woman – Business la feminin în Cluj-Napoca - 07/03/2013 17:30