Vi04162021

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home In Exclusivitate Exclusiv Interviuri Despre business şi research cu Dr. Claudia Corega, CEO QSmile

Despre business şi research cu Dr. Claudia Corega, CEO QSmile

Dr. Claudia Corega este recunoscută în cercurile academice internaționale pentru calitățile sale profesionale de clinician, cercetător, profesor și autor a numeroase articole și cărți de specialitate. A primit numeroase premii naţionale şi internaţionale în cercetare în medicina maxilo-facială şi ortodonţie.

Medicina înseamnă leadership?

Dr. Claudia Corega: În legătură cu leadershipul, eu cred că medicina are un cuvânt greu de spus pentru că tot ce vine nou în medicină vine de la un lider sau de la un grup de cercetare care promovează o idee, continuă să lucreze la ea şi ajunge la nişte rezulate. Ca să facem afaceri, ca să avem rezultate, ca să putem să le promovăm şi să le cercetăm, în primul rând trebuie să fim sănătoşi. Iar această sănătate se referă, din cap până în picioare, la sănătate fizică, la sănătate mentală şi la energie fizică. Ca şi clinică de stomatologie, de medicină dentară, putem spune că avem o conexiune foarte puternică cu research-ul, pentru că background-ul meu, ca şi fondator al clinicii ţine de 15 ani pe plan de cerectare şi de un research început în State. A fost extrem de complicat, vorbind de evoluţiile stilistice, iar, ca în toate domeniile, putem spune că medicina nu are vârstă. Promovăm ideea că trebuie să avem o politică foarte bună şi să ne bazăm pe ceva foarte ştiinţific ca să putem obţine şi în mediul privat şi în practica clinică rezultate foarte bune. Pentru a obţine aceste rezultate eu cred că trebuie să avem nişte obiective foarte clare, să fim perseverenţi şi să obţinem nişte metode clinice care să fie foarte precise, foarte sigure şi uşor de utilizat. Pentru că niciodată nu poţi să obţi un rezultat foarte bun şi să spui că poţi să-l validezi dacă nu este realizabil, dacă nu este de viitor, adică dacă nu va funcţiona şi peste 10 ani.

Care sunt cele mai importante aspecte când faci un research?

Dr. Claudia Corega: În primul rand trebuie să ai un background, o echipă solidă care să fie pregătită în acelaşi stil în care eşti tu şi trebuie să ai o comunicare ştiinţifică, ceea ce la noi se traduce în articole foarte greu de făcut în afara clinicii, noaptea, în weekend-uri, dar şi o comunicare socială. În acest domeniu pot spune că am noroc să fiu ajutată de nişte oameni valoroşi.

Se traduce research-ul prin inovare?

Dr. Claudia Corega: În cercetare întotdeauna facem lucruri noi, iar cel mai important este rezultatul. Încercăm să redăm pacienţilor o stare de bine, de armonie dentară, de armonie facială. Asta înseamnă că, fiind o clinică de medicină dentară, încercăm nu doar să oferim o estetică dentară perfectă, prin mijloace combinate: ortodonţie, protetică, chirurgie maxilo-facială, ci şi prin alte metode noi foarte provocatoare ca şi ingineria tisulară (refacere ţesuturi noi), deplasare ortodontică (îndreptarea dinţilor prin tratamente cu rezultate rapide). Sunt foarte mulţi adulţi care ni se adresează pentru diverse procedee şi vor nu doar îndreptarea dinţilor, ci o dantură perfectă (American smile), care presupune şi o cosmetizare. Despre toate aceste mijloace combinate se discută la congresele în domeniu, alăturând ortodonţia cu estetica şi chirurgia.

De ce este cercetarea o provocare?

Dr. Claudia Corega: Pentru că unii pacienţi sunt extrem de afectaţi de aspectul lor fizic, iar în momenul în care îi ajutăm prin metode ortodintice şi le redăm un zâmbet perfect şi armonie facială, le redăm şi alte posibilităţi de afirmare. Ei pot acum să se adreseze unor sectoare pe care nu puteau înainte să le acceseze. În recrutare, în business, este foarte important şi aspectul facial, lucru arătat de toate statisticile mondiale. Când continuăm un tratament nu dorim doar să convingem pacientul să vină în clinica noastră, ci vrem să iasă perfect. Ne dorim să avem posibilităţi nelimitate pentru că datorită acestui research nu mai avem limite nici în medicina dentară.

Care sunt provocările acestui domeniu?

Dr. Claudia Corega: Avem persoane cu activitate de lider sau manager care îşi doresc sp aibă nişte tratamente invizibile şi atunci apelează la noi pentru aparate care nu se văd, care se plasează în interiorul dinţilor şi cu care practic, un om poate să stea un an, un an şi jumătate şi cu care poate atinge rezultate perfecte din punct de vedere ortodontic, iniţial, la care se adaugă etapa de estetică dentară pentru a-i reda zâmbetul perfect.

Cu ce cazuri deosebite vă confruntaţi?

Dr. Claudia Corega: Avem foarte multe persoane care constituie cazuri deosebite, cu sindroame cranio-faciale, copii cu despicături, persoane care nu sunt considerate diferite de ceilalţi pacienţi. În prezent ei pot beneficia de tratament de la vârstă mică, datorită research-ului şi putem să le redăm un aspect facial identic cu al semenilor lor. Le oferim aceeaşi şansă egală în viaţă cu a unui copil care se naşte fără nicio problemă. Sunt nişte tulburări majore, dar care, parcurgând nişte etape complexe de ortodonţie, de chirurgie, de cosmetică dentară, ajung în final să aibă un aspect facial perfect, şi poate acel om va avea o carieră mai de succes decât unul care nu a fost nevoit să parcurgă ani întregi de tratamente şi intevenţii. Îi putem ajuta cu tot ce există în plan mondial: se pot obţine rezultate cu aparate ortodontice, urechea se poate reconstrui. În ziua de astăzi, în acest domeniu, medicina nu mai are limite. Sunt oameni care se nasc cu malformaţii grave, cărora le uşurăm viaţa.

Ce servicii mai puteţi pune la dispoziţia pacienţilor?

Dr. Claudia Corega: Avem anumite programe dezvoltate prin care le arătăm pacienţilor ce putem face pentru ei, ce proceduri putem urma şi cum vor arăta dacă urmează aceste intervenţii. Bineînţeles, nu este rezultatul muncii unui singur om, o grămadă de oameni contribuie la dezvoltarea acestor programe. Avem o echipă cu care lucrăm de 10 ani, de medici şi profesori foarte celebri din Statele Unite şi Europa. Metodele acestea nu pornesc de la experimente umane, ele urmează modele experimentale, spre exemplu virtuale, iar după ce se validează aceste lucruri se trece la o etapă clinică. Începând de la naştere putem să ajutăm copiii cu despicături, să apropiem aceste segmente osoase prin aparate, sau să corectăm defectele respective nu numai prin transfer de os propriu, putem chiar să creăm os (inginerie tisulară şi transfer de celule stem). În Cluj există un centru de cercetare în această direcţie cu rezultate publicate. Avem şi un blog prin care încercăm să ţinem lumea la curent cu cele mai noi rezultate, cu se se face la noi şi pe plan mondial.

Dr. Claudia Corega se află printre puținii specialiști din lume cu o pregătire temeinică în tratamentul ortodontic și multidisciplinar al deformităților cranio-faciale și sindroamelor genetice ale capului și gâtului.