Sam08152020

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home Actual Actual Infractional EXCLUSIV Jaf ca în filme în centrul Clujului! Televizoarele LED ale restaurantului Nuka au fost furate, hoţii au fugit de la locul faptei cu un taxi

EXCLUSIV Jaf ca în filme în centrul Clujului! Televizoarele LED ale restaurantului Nuka au fost furate, hoţii au fugit de la locul faptei cu un taxi

restaurant-nuca-clujScenariu de Hollywood în centrul Clujului, unde un grup de tineri a furat mai multe LED TV-uri achiziţionate de un retaurant de lux pentru transmisiunea meciurilor Campionatului Mondial de Fotbal din Brazilia. Maşina folosită de hoţi să fugă de la locul faptei a fost un taxi.

Furtul a avut loc sâmbătă dimineaţa, în jurul orei 5:00, iar televizoarele LED au fost furate dintr-un spaţiu care găzduieşte un magazin xerox, unde aparatele erau depozitate provizoriu. Televizoarele LED, cu diagonala de peste 100 cm, două la număr, au fost cumpărate special pentru difuzarea meciurilor Campionatului Mondial pe terasa restaurantului Nuka. Practic, cele două televizoare LED erau noi, fiind folosite doar în două rânduri.

Potrivit patronului Nuka Bistro, Călin Ţiplea, doi dintre infractori au “stat de şase”, iar alţi trei au acţionat în gangul unde erau depozitate televizoarele LED.

De altfel, patronul restaurantului a precizat că răufăcătorii au fost aşteptaţi de o maşină, un taxi, care i-a ajutat să plece de la locul faptei. Jaful a fost surprins de camerele de supraveghere amplasate în zonă, însă filmările nu sunt făcute publice până la finalizarea anchetei.

Patronul restaurantului a precizat că paguba se ridică la aproximativ 7.500 de lei. Laptop-ul şi suma de 300 de lei aparţineau xerox-ului.

Misiune uşoară pentru hoţi

xerox-nuca-jaf-clujSpaţiul în care erau depozitate televizoarele LED nu era dotat cu un sistem de alarmă, dar conform unuia dintre angajaţi, de la deschiderea xerox-ului, care a avut loc în urmă cu un an, nu au existat astfel de probleme. Chiar şi aşa, hoţii nu au avut prea mari bătăi de cap pentru a intra în magazin, fiind nevoiţi doar să forţeze o uşă de termopan. Poarta de acces în gangul în care este amplasat spaţiul e deschisă zi şi noapte.

Patru hoţi au fost prinşi

Poliţiştii clujeni au anunţat că patru dintre cele şase persoane implicate în furt au fost identificate.
Aceastea sunt persoane de sex masculin, cu vârste cuprinse între 14 şi 19 ani, din municipiile Cluj-Napoca şi Aiud. În cauză, poliţiştii continuă cercetările în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi documentarea întregii activităţi infrcaţionale, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „furt’’ şi ”furt calificat”, fapte prevăzute de Codul penal, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj.Oamenii legii au mai precizat pentru Vocea Transilvaniei că, cel puţin deocamdată, nu au reuşit să recupereze prejudiciul. sursa:voceatransilvaniei.ro