Vi09242021

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home Actual Actual Institutii Lecţie de incompetenţă a funcţionarilor.

Lecţie de incompetenţă a funcţionarilor.

incompetentaFemeia cu pensie de 430.000 de euroEugenia Brişcaru, pensionară din 2003, trăieşte de o lună un coşmar din cauza funcţionarilor Casei Judeţene de Pensii, care au lăsat-o, în iulie, fără bani. După ce a fost nevoită să se mute din judeţul Mureş în Alba, femeia a cerut şi transferul pensiei.

Din acest moment, funcţionarii s-au întrecut în incompetenţă, calculând, iniţial, o pensie de 2 milioane de lei, apoi una în care au făcut să dispară 7 ani de vechime.

O femeie din Aiud, pensionară din 2003, trăieşte, de mai bine de o lună, un adevărat coşmar, după ce funcţionarii Casei de Pensii Alba i-au încurcat calculele privind venitul cuvenit de la stat, lăsând-o fără bani în iulie. Eugenia Brişcaru a primit de la Casa de Pensii Alba o decizie de recalculare a pensiei pe care era trecută o cifră imposibil de cuantificat pentru un pensionar din România: 1.927.452 de lei.

Transformată în euro, suma respectivă înseamană peste 430.000 de euro. Femeia s-a mutat din judeţul Mureş la Aiud şi a trebuit să îşi transfere şi dosarul la Casa de Pensii Alba. Până la acest eveniment, Eugenia Brişcaru avea o pensie de 844 de lei. Prima decizie: o indexare aberantă Decizia privind pensia de aproape 2 milioane de lei, pe care femeia a primit-o la finele lunii iulie, este semnată de directorul adjunct al Casei de Pensii Alba şi de alţi doi angajaţi ai instituţiei.

Conform calculului făcut de funcţionari, suma respectivă era „indexată” cu valoarea de 160.952 de lei. Chiar şi aşa, nu există nicio explicaţie pentru care angajaţii Casei de Pensii ar fi putut ajunge la suma finală de aproape 2 milioane de lei. „Nu mi-a venit să cred când am citit decizia de la Pensii. Nu ştiam ce să fac, să mă bucur sau să fiu tristă. Ştiam că nu poate fi adevărat aşa ceva şi am rugat-o pe fiica mea să sune la Casa de Pensii pentru a se interesa ce s-a întâmplat. De acolo i-au spus că a fost o greşeală şi că voi primi acasă o nouă decizie corectă. Este o bătaie de joc la adresa noastră, a pensionarilor, care am muncit cinstit atâţia zeci de ani în ţara asta”, ne-a spus Eugenia Brişcaru. sursa:adevarul.ro

Stiri mai vechi: