Ma06222021

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home Actual Actual Institutii Lucrări finalizate la Colegiul Tehnologic “Avram Iancu”

Lucrări finalizate la Colegiul Tehnologic “Avram Iancu”

avram-iancu-liceu

Municipalitatea continuă lucrările la clădirile în care funcţionează unităţile de învăţământ preuniversitar de stat pentru ca acestea să fie pregătite de începerea noului an şcolar.

Lucrările la Colegiul Tehnologic Avram Iancu au fost finalizate în această săptămână. Lista de investiţii planificată pentru acest an a inclus şi lucrările de reparaţii ale acoperişului şi faţadei acestei clădiri situate pe strada Movilei.

Lucrările prevăzute prin contract au însumat o valoare de 541.506,04 lei. În perioada 19 mai – 18 august, constructorul a desfăcut tencuielile degradate de pe faţadă şi tencuiala de pe soclul clădirii, a refăcut stratul de tencuială şi a aplicat zugrăveala. Pe soclu a fost aplicată o tencuială specială de asanare pentru a asigura şi izolaţia. De asemenea, ferestrele au fost înlocuite cu unele confecţionate din lemn stratificat şi geam termopan. Acoperişul clădirii a fost şi acesta reparat acolo unde astfel de lucrări au fost necesare.

avram-iancu-liceu1

De la începutul anului până în prezent au fost finalizate următoarele lucrări în valoare de peste 2.700.000 de lei: reabilitarea faţadei şi înlocuirea tâmplăriei la grădiniţa nr. 20; amenajarea unei rampe la şcoala nr. 8; restaurarea ferestrelor la Colegiul Naţional Samuel Brukenthal; amenajarea unui sistem de drenaj, a hidroizolaţiei şi reabilitarea sistemului pluvial la grădiniţele nr. 5 şi 14; modernizarea instalaţiei interioare de apă la grădiniţa nr. 5; reabilitarea spălătoriei grădiniţei nr. 15, reabilitarea instalaţiei termice şi a sistemului de alarmă la grădiniţa nr. 22, reabilitarea gardului la grădiniţa nr. 33, înlocuirea instalaţiei termice şi a celei de gaz la grădiniţa nr. 38; montare tâmplărie PVC la grădinţa 42 şi la şcolile generale I.L. Caragiale, Regele Ferdinand, nr. 1, nr. 8 şi nr. 25; amenajarea sistemului şi zidului anti-incendiu la şcoala nr. 2; refacerea instalaţiei electrice la şcoala nr. 20; amenajarea unui paratrăsnet, refacerea instalaţiei electrice şi instalarea unui sistem de supraveghere video la şcoala generală nr. 23; amenajarea de rampe, un grup sanitar pentru persoane cu dizabilităţi şi refacerea scărilor exterioare la Liceul C. Noica; refacerea învelitorii la şcoala nr. 10.

Următoarele lucrări sunt programate să se încheie la sfârşitul lunii septembrie, valoarea acestora fiind de 3.531.000 lei: realizarea termosistemului faţadei sălii de sport de la Colegiul Naţional Andrei Şaguna; amenajarea sistemului pluvial şi reabilitarea gardului la grădiniţa nr. 29; înlocuirea centralei termice şi a instalaţiei aferente la Colegiul O. Goga; refacerea soclului faţadei Colegiului Gh. Lazăr; modernizarea instalaţiei de gaz la grădiniţele nr. 14 şi nr. 37; refacerea termosistemului faţadelor atelierelor Colegiului Tehnic Energetic; reabilitarea grupurilor sanitare la şcoala nr. 21; amenajarea de săli de clasă la Colegiul Economic G. Bariţiu; restaurarea faţadei şi înlocuirea tâmplăriei la grădiniţa nr. 16; reabilitarea sălii de sport a şcolii nr. 2 şi amenajarea de săli de clasă pentru învăţământul în sistem dual la Colegiul Tehnic Independenţa.

Procedurile de achiziţie a contractelor de lucrări sunt în curs pentru alte trei lucrări: recompartimentarea grupurilor sanitare de la Liceul O. Ghibu; înlocuirea tâmplăriei la Grupul Şcolar de Construcţii Carol I; amenajarea de rampe pentru persoane cu dizabilităţi la Colegiul Tehnic Terezianum. Valoarea estimată a acestor lucrări este de 285.000 de lei.

Stiri mai vechi: