Mie05232018

Last updateJoi, 17 Mai 2018 2pm

Back Sunteți aici:Home Business Business News Turism Ce vor turistii austrieci cand vin in Romania: "Dati-le mancarea noastra traditionala"

Ce vor turistii austrieci cand vin in Romania: "Dati-le mancarea noastra traditionala"

turisti-strainiInteresul turistilor austrieci fata de destinatiile romanesti se vede in numarul de vizitatori din aceasta tara, in crestere cu peste 4 procente, in 2013, a declarat directorul Biroului pentru promovare si informare turistica al Romaniei la Viena, Simion Giurca.

Intrebat ce atractii deosebite vad turistii austrieci pe destinatia Romania, Simion Giurca a spus ca “Romania este, pentru austrieci, o destinatie culturala, tara s-a pozitionat ca atare pe piata si este perceputa astfel. Mai nou, este chiar o destinatie culturala de turism urban. De altfel, Bucurestiul este in acest an si pe piata din Austria noua descoperire in materie de city break, fiind o destinatie la moda. Merg foarte bine croazierele pe Dunare si, de asemenea, circuitele care imbina cultura cu natura. Adica acele plimbari cu autocarul cu durata intre sapte si zece zile prin Romania, incepand cu Maramures, manastirile din Bucovina, Transilvania, orasele din sudul Carpatilor, cateodata chiar pana in nordul Olteniei si vestul tarii.

Din punctul de vedere al turismului natural, in afara de croazierele pe Dunare, unde se urmeaza cursul fluviului, exista un interes bun pentru Delta Dunarii si pentru anumite zone din Carpati care sunt usor accesibile in circuitele culturale. Vrem sa crestem si mai mult interesul pe turismul balnear, turismul de sanatate. Exista o cerere pe acest segment, insa vrem sa o mai crestem, pentru ca mai este suficient loc pe acest segment”, citeaza Agerpres.

In ceea ce priveste turismul gastronomic, Giurca a precizat ca este o componenta importanta a turismului si ca a observant ca festivaluri gastronomice, de exemplu, pot sa atraga turisti. “Aici, insa, lucrurile trebuie pregatite putin mai bine. Si aici este rolul touroperatorilor, care trebuie sa identifice foarte bine unitatile de infrastructura turistica care au intr-adevar bucatari buni. Buni din doua puncte de vedere. Atat in ceea ce priveste tehnica gatitului, cat si variatia de mancaruri tipic romanesti pe care pot sa le ofere”, a mai spus Simion Gurca.  

In opinia acestuia, cand alcatuieste un circuit cu tenta gastronomica locala ,un touroperator  trebuie sa stie ca un participant la un circuit gastronomic este de regula un gurmand, iar gurmandul vrea sa manance mancare buna, variata si cateodata sa fie multa.

“Aici mai avem putin de lucrat. Mai sunt unitati turistice care parca se jeneaza sa ofere sarmale, o tochitura romaneasca, un papanas, mancaruri traditionale, si dau tiramisu, pe care turistii il mananca in Italia, sau tort Sacher, pe care austriecii il mananca la ei acasa, sau ofera snitel vienez, pe care, de asemenea, turistii austrieci il mananca la ei in tara. Avem produsele noastre de care nu trebuie sa ne fie rusine. Au prins foarte bine la turistii austrieci platourile cu preparate din porc pe care le avem noi, cu sunca noastra, cu slanina noastra, cu ceapa rosie, cu branza de burduf. Nu trebuie sa ne simtim rusinati de produsele noastre traditionale. Turistii vor sa bea tuica cand vin aici. Este un produs romanesc. Este unic si autentic. Trebuie sa-l oferim, nu putem sa mergem numai cu whisky. Sigur, daca vrea un turist whisky trebuie sa-i dai, inclusiv bautura Dracula ii dai daca turistul cere, trebuie sa-i oferi acestuia ce el cere, dar nu trebuie sa incercam sa fim altceva decat suntem. Suntem romani si trebuie sa oferim cu mandrie ce avem noi traditional. Toate produsele noastre traditionale vor fi, cu siguranta, bine primate”, explica directorul Biroului pentru promovare si informare turistica al Romaniei la Viena. sursa: dailybusiness.ro