Vi09252020

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home Lifestyle Lifestyle News Sanatate 4 motive să faci gargară cu apă sărată

4 motive să faci gargară cu apă sărată

femeie-care-bea-apa-680x420Gargara cu apă sărată este una dintre cele mai eficiente metode pentru o sănătate de fier în sezonul rece. Vezi de ce este bine să incluzi acest obicei în activitatea ta zilnică.

Potrivit unui studiu publicat în „Jurnalul American de Medicină de Prevenție”, gargara cu apă sărată te ajută să scapi de simptomele de răceală și gripă. Cercetătorii au analizat starea de sănătate de 400 de oameni, timp de 60 de zile, în timpul sezonului de răceli. O parte dintre participanții la studiu au fost rugați să facă gargară cu apă sărată de trei ori pe zi. La final, specialiștii au constatat că cei care au urmat acest tratament au avut cu 40% mai puține infecții respiratorii.

Beneficiile gargarei cu apă sărată

Gargara cu apă sărată este foarte eficientă în caz de răceală. Această soluție absoarbe lichidul din țesutul inflamat din gât, calmând durerea, potrivit livingtraditionally.com. În plus, ajută la eliminarea mucusul și a agenților iritanți, precum alergenii, bacteriile și fungii din gât. Dizolvă o jumătate de linguriță de sare într-o cană de apă călduță și fă gargară.

Dacă te doare gâtul, apelează la această soluție. Apa cu sare neutralizează acizii din gât și restaurează PH-ul.

Durerile de dinți pot fi calmate tot cu gargara cu apă cu sare, pentru că această soluție ucide bacteriile și alți germeni. Adaugă o linguriță de sare și una de bicarbonat de sodiu în 500 de ml de apă și fă gargară.

Sarea este un sterilizator natural și poate preveni infecțiile. Dizolvă jumătate de linguriță de sare într-o cană de apă, adăugând câteva picături de ulei de mentă. Fă gargară cu această soluție și vei vedea cum vei scăpa de respirația urât mirositoare.
sursa : unica.ro