Vi09242021

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home Lifestyle Lifestyle News Sanatate Cum să faci 5 cosmetice dintr-un singur ou

Cum să faci 5 cosmetice dintr-un singur ou

femeie-ouUn singur ou poate face minuni dacă ştii cum să-i foloseşti la maxim potenţialul. Vezi câte cosmetice poţi să faci dintr-un singur ou de găină.

Albuş: mască de faţă hidratantă

Foloseşte o jumătate dintr-un albuş de ou bătut spumă, amestecată cu jumătate de fruct de avocado pasat bine, 3 linguri de miere şi 2 linguri de lapte integral. Aplică masca pe faţa curăţată şi lasă să acţioneze circa 10 minute, sau până ce începe să se usuce.

Clăteşte cu apă călduţă şi profită de efectele benefice: curăţă pielea, calmează arsurile solare, reduce ridurile şi hidratează.

Albuş : exfoliant delicat pentru ten

Dacă tot ţi-a rămas jumătate de albuş de ou, de ce să nu faci şi un exfolian cu fulgi de ovăz?

Amestecă jumătatea de albuş bătut bine cu 1 lingură de miere de albine, 1 lingură de ulei de măsline şi 1 lingură de fulgi de ovăz.

Masează bine faţa cu acest amestec, curăţă delicat cu un prosop umed şi apă călduţă şi apoi aplică o cremă hidratantă pe ten şi decolteu.

Gălbenuş: mască de păr hrănitoare

Din gălbenuşul separat de la ou, poţi să faci o mască de păr nemaipomenită.

Amestecă gălbenuşul cu 4 linguri de iaurt gras, 3 linguri de ulei de măsline, 1 linguriţă zeamă de lămâie, 2 linguri de miere şi cealaltă jumătate de fruct de avocado pasat bine (rămasă de la masca de faţă). Aplică pe părul umed şi curat şi lasă să acţioneze sub un prosop sau folie de plastic circa 15 minute. Spală bine cu un şampon delicat şi nu folosi balsam până a doua zi. Vitaminele şi proteinele din această mască cu gălbenuş vor face părul puternic şi viguros.

Membrana din coajă: tratament pentru tăieturi

Ştii pieliţa aceea fină care se lipeşte de coaja oului atunci când îl spargi? Se pare că este un foarte bun remediu pentru tăieturi pe faţă. Ca cicatrizant natural, această membrană poate fi foarte folositoare şi dacă ţi-ai spart un coş şi ai acum o rană deschisă pe faţă.

Pune membrana delicată peste rană, cu partea umedă în jos şi lasă să se usuce. Vindecarea va fi miraculoasă.


Coaja de ou: mască pentru iritaţii şi mâncărimi

Coaja de la ou nu trebuie nici ea aruncată, deoarece este o bună sursăde calciu şi are proprietăţi benefice pentru piele.

Dizolvă coaja de la ou în oţet de mere timp de aproximativ două zile. Scurge oţetul într-un vas separat şi pasează bine coaja înmuiată. Aplică pasta din coajă de ou şi oţet peste zonele cu iritaţii, ciupituri de insecte şi vezi cum mâncărimile se reduc, roşeaţa dispare şi pielea arată minunat.
sursa: unica.ro