Ma09282021

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home Lifestyle Lifestyle News Sanatate Germenii, o adevarata minune pentru sanatate

Germenii, o adevarata minune pentru sanatate

germeni de grau 88812000Este bine ca mesele noastre principale sa contina si germeni, spun unii autori de carti de nutritie. Ei sustin ca geremnii ar reprezenta adevrarati catalizatori ai organismului si ca sunt factori de longevitate. Prin incoltire, o samanta isi imbogateste substantial cantitatea de vitamine si enzime, minerale si clorofila.

Lastarii rezultati prin incoltire sunt bogati in calciu, fosfor, magneziu, zinc, fier si potasiu.

Lastarii mai contin acizi grasi nesaturati, lecitina si enzime. Aceasta bogatie de substante curata sangele, regleaza digestia si asigura un efect de vindecare, dupa cum afirma Liviu Bulus, specialist in nutritie. Puteti folosi orice seminte care va plac: de lucerna, mustar, grau, floarea-soarelui, dovleac, ceapa sau broccoli. Se poate folosi si un mixt de germeni. Exista produse gata preparate care contin chiar si 7 tipuri de germeni. Sunt o solutie ideala de a ne bucura de ceva verde in perioada de iarna, cand lipsesc foarte multe cruditati din piata.

Specialistii sustin ca 5 grame de germeni echivaleaza din punct de vedere al nutritentilor cu o salata foarte mare. Germenii se pot amesteca de altfel cu tot felul de alte salate. De exemplu, cu valeriana. ( cadru la 31.04 de pe brutul su sincronul).

Germenii se pot creste in casa. Aveti nevoie fie de vase intinse, de pamant, de vata, foaie de ziar, tifon sau cutii de conserve si borcane. Procedura este foarte simpla.

sursa: realitatea.net