Sam08082020

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home Lifestyle Lifestyle News Sanatate Beneficiile fructelor de goji

Beneficiile fructelor de goji

goji-680x420Fructele de goji au fost folosite prima dată în medicina chineză, iar datorită beneficiilor pe care le au, sunt considerate super-alimente. Află de ce este bine să le consumi.

Fructele de goji se găsesc în Asia și în unele țări europene și sunt pline de nutrienți și antioxidanți. Conțin toți aminoacizii esențiali și au cea mai mare cantitate de proteine dintre toate fructele. Sunt, de asemenea, pline de vitamina C, calciu, zinc, seleniu și fibre.

Previn apariția cancerului

Cercetătorii au constatat că fructele de goji sunt o sursă importantă de antioxidanți precum polifenoli, flavonoide și carotenoide și vitaminele A, C și E. De altfel, goji conțin de aproape 500 de ori mai multă vitamina C decât o portocală și mai mult beta-caroten decât morcovii. Aceste proprietăți protejează celulele și previn apariția cancerului, a bolii  Alzheimer sau a artritei.

Protejează vederea

Un studiu din 2005, publicat în „Jurnalul Britanic de Nutriție” și citat de naturalnews.com, a arătat că fructele de goji au proprietăți care previn pierderea vederii. Dacă observi că nu mai vezi bine, specialiștii recomandă să incluzi aceste fructe în alimentație.

Îmbunătățesc fertilitatea

Fructele de goji erau considerate un afrodiziac în medicina chineză, iar studiile încep să confirme aceste presupuneri. În plus, cercetările au arătat că anumite substanțe din goji reglează secreția de hormoni sexuali și îmbunătățește calitatea spermei.

Efectele adverse ale fructelor de goji

Fructele de goji au numeroase beneficii, însă pot interacționa cu anumite medicamente. Dacă iei anti-coagulante, de exemplu, ar trebui să le eviți. Dacă ai diabet sau ai tensiunea arterială ridicată, discută cu medicul tău, înainte să le incluzi în alimentație.
sursa: unica.ro