Mie08172022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home Actual Actual Diverse Descoperire misterioasă în mormântul unui călugăr benedictin: un mesaj cutremurător pentru muritori

Descoperire misterioasă în mormântul unui călugăr benedictin: un mesaj cutremurător pentru muritori

icfa bi do redsea 0005 29323500Experţii sunt în dilemă în urma unei descoperiri misterioase făcute de un zidar, în Catedrala Durham, din Marea Britanie, în timp ce reclădea mormântul călugărului benedictin Beda Venerabilul.

Bărbatul a găsit sub o lespede o sticlă în care se găsea un mesaj vechi de 100 de ani, scrie Jurnalul.ro.

"Acest mormant a fost deschis duminică, 11 mai 1913", sunt singurule cuvinte scrise pe bucăţica de hârtie, în afară de numele celor trei gropari care ar fi deschis mormântul calugărului.

Specialiştii sunt confunzi privind motivele pentru care cei trei au lăsat biletul, dar şi asupra semnificaţiei mesajului.

"Nu ştim dacă au deschis mormântul intenţionat sau nu. Vom încerca să aflăm cine sunt cei trei şi mormantul cui au deschis. Însă va fi foarte greu să desluşim motivul pentru care au lăsat biletul", a spus arheologul Norman Emery.

Experţii au avut o mare batăie de cap în momentul în care au scos hârtia din sticla, aceasta fiind foarte fragilă.

"După 5 minute de încercări, am reuşit să scoatem cu grijă dopul striclei. Asta a fost partea cea mai uşoară. Partea cea mai grea a fost să scoatem bucata de hârtie. A fost o operaţiune extrem de minuţioasă pentru că exista riscul ca biletul să se rupă", a mai spus Emery.

sursa:realitatea.net

Stiri mai vechi: