Joi09232021

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home Lifestyle Lifestyle News Sanatate De ce are ştevia reputaţia de vindecător al celor mai grave boli - tratează anemia, obezitatea, rănile gingivale, scade glicemia, creşte imunitatea

De ce are ştevia reputaţia de vindecător al celor mai grave boli - tratează anemia, obezitatea, rănile gingivale, scade glicemia, creşte imunitatea

stevia miracolÎntâlnită foarte des în majoritatea gospodăriilor în perioada de primăvară, ştevia este o plantă miraculoasă, însă puţini cunosc beneficiile acesteia. Conţine vitamine, minerale, proteine, fibre şi antioxidanti, este săraca în calorii, combate pofta de dulciuri şi reglează nivelul de zahar din sânge.

Specialiştii spun că banala plantă, cu gust dulce-acrişor, însoţeşte spanacul în misiunea lor de a ne curăţa şi vindeca organismul de toate toxinele acumulate peste iarnă. Ştevia, gătită cel mai des în asociere cu orezul, este folosită la ciorbe, la sarmale de post, în asocierea cu carne sau alte legume, însă este de preferat să se consume crudă, sub formă de salată, pentru a beneficia de valoarea integrală a nutrienţilor.

Ştevia protejează pancreasul, ficatul şi colonul, împiedică obezitatea, detoxifică organismul şi-l întinereşte, elimină surplusul de lichide din tesutul adipos. Vitaminele A,C şi K, precum şi mineralele potasiu, fosfor, magneziu, calciu, fier, zinc, conţinute de stevie, remineralizează organismul, prevenind instalarea asteniei de primăvară.

Eficientă şi în curele de slăbire

Stevia posedă antioxidantul kampferol, care este anticancerigen şi reduce în special riscul de cancer pancreatic. Ştevia conţine substante dulci (glicozide) care nu sunt metabolizate de organismul uman, fiind astfel eliminate fără ca vreo calorie să fie absorbită, de aceea este foarte eficientă în curele de slăbire.

Este un aliment vegetal cu o impresionantă reputaţie de vindecător pentru organism. Nu numai că nu măreşte nivelul zahărului din sânge, ba chiar determină scăderea acestuia dacă este prea mare. Conform unui studio al oamenilor de ştiinţă americani publicat în Journal of Medicinal Plant Research, s-a descoperit că ştevia acţionează ca un diuretic natural, ajutând organismul să scape de fluidele în exces, scade oboseala mentală şi fizică, armonizează digestia, reglează presiunea sângelui şi ajută la pierderea in greutate.

Iată câteva din beneficiile şteviei:

Combate obezitatea. Se spune că pigmenţii şteviei au un puternic rol în reglarea greutăţii corporale. Conform www.garbo.ro, pentru a obţine efectele dorite, se recomandă consumul a 70 gr. de frunze crude de ştevie, sub formă de salată în care se poate adăuga puţin ulei de masline şi câţiva stropi de lămâie. Este important ca înainte şi după masă să nu se consume fluide pentru că lipsa lor favorizeaza digestia acestei plante.

Scade glicemia. Ştevia are un conţinut moderat de zaharuri de bună calitate şi are capacitatea de a regla nivelul zahărului din sânge, combate pofta de dulciuri si micşorează senzaţia de foame. Este recomandată persoanelor care sufera de diabet sau care au hiperglicemie.

Tratează rănile şi afecţiunile gingivale. Are un puternic efect antibacterian. Potrivit unor studii realizate de japonezi la Şcoala de Stomatologie din Hiroshima, ştevia impiedica dezvoltarea bacteriilor dentare, luptă împotriva cariilor şi a afecţiunilor dentare.

Detoxifiant puternic. Ştevia stimulează tranzitul gastro-intestinal, ajută la eliminarea reziduurilor alimentare, stimulează eliminarea bilei şi favorizează digestia.

Vindecă anemia. Ştevia are un conţinut bogat de fier şi ajută organismul să se revigoreze şi să se mineralizeze astfel încât să scape de anemii.

Întinereşte organismul. Datorită pigmenţilor, vitaminelor şi mineralelor sale, ştevia ajută la întinerirea şi revigorarea organismului şi combate stresul oxidativ.

 Creşte imunitatea. Datorită conţinutului sau de vitamine şi minerale, ştevia stimulează sistemul imunitar.

sursa: adevarul.ro

Stiri mai vechi: