Ma07072020

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home Business Business News Financiar Anunţul făcut de cea mai mare companie din România: Reducem investiţiile!

Anunţul făcut de cea mai mare companie din România: Reducem investiţiile!

mariana-gheorghe 1Adunarea Generală a Acţionarilor a OMV Petrom S.A. a aprobat Bugetul de Venituri şi Cheltuieli al OMV Petrom S.A. pentru anul 2015. Astfel, investiţiile estimate de OMV Petrom se ridică la circa 5,3 miliarde lei, cu 20% sub nivelul investiţiilor bugetate pentru anul 2014.

Cea mai mare parte a investiţiilor, 90%, este destinată activităţilor de Upstream și vor viza continuarea proiectelor de explorare onshore şi offshore. Activităţii de Downstream Oil îi revine 9% din buget, iar 1% vor reprezenta investiţiile în Downstream Gas.

“Suntem consecvenţi obiectivului nostru de a acorda dividende, dar în acelaşi timp trebuie să ne adaptăm noului context de piaţă, în care vedem înjumătăţirea preţului ţiţeiului faţă de anul trecut. Propunerea de dividende urmăreşte remunerarea acţionarilor, dar în acelaşi timp şi asigurarea resurselor necesare continuării programului de investiţii al companiei”, a declarat Mariana Gheorghe, CEO OMV Petrom.

sursa: capital.ro

Stiri mai vechi: