Ma07072020

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home Lifestyle Lifestyle News Sanatate Cum să îți detoxifici organismul de cafea

Cum să îți detoxifici organismul de cafea

femeie-care-bea-cafea1-680x420Cafeaua este una dintre cele mai consumate băuturi din lume, iar efectul ei poate da dependență. Vezi cum să renunți la ea și să îți detoxifici organismul de cofeină.

Un studiu din 1992 al cercetătorilor britanici, citat de life.gaim.com, a arătat că renunțarea la cafea produce simptome neplăcute, precum dureri de cap, anxietate, depresie, lipsa energiei și oboseală. Uneori organismul tău se poate simți ca afectat de răceală, însă aceste stări creează doar un disconfort, dar nu sunt periculoase. Dacă vrei să renunți la cafea, trebuie să o faci treptat și să urmezi câțiva pași.

Verifică toate ingredientele care ar putea avea cofeină

Dacă vrei să îți detoxifici organismul de cofeină, trebuie să știi ce produse conțin această substanță, deoarece cafeaua nu este singura. Anumite ceaiuri, calmante sau băuturi au cofeină, iar dacă le consumi, nu prea mai poți scăpa de această dependență.

Nu te lăsa intimidată de simptome

Când renunți la cafea și vrei să îți detoxifici organismul de cofeină, trebuie să te pregătești pentru simptomele care vor urma. Te vei simți iritată, obosită, vei avea probleme de concentrare și poți simți chiar dureri musculare, însă este important să nu renunți. Consecințele unei detoxificări de cofeină diferă de la o persoană la alta, în funcție de cantitatea de cafea consumată.

Renunță treptat la cafea

Este mai indicat să renunți treptat la cafea, decât să o faci deodată. Astfel îți vei obișnui corpul cu tot mai puțină cofeină și nu vei fi atât de tentată să încalci cura de detoxificare. Poți înlocui cafeaua cu smoothie-uri sănătoase sau cu produse care au un gust asemănător, precum cicoarea sau Inka.

Combate simptomele sevrajului

Cafeaua acționează asupra creierului nostru ca orice alt drog, așa că este important să știi cum să reacționezi în sevraj. Dormi mai mult, consumă ciocolată cu o concentrație mare de cacao, pentru energie, și încearcă să mănânci sănătos.

Bea multă apă

Hidratarea este foarte importantă, atunci când vrei să renunți la cafea. Bea cel puțin 2 litri de apă pe zi și vei face mai bine față renunțării la cafea.

sursa: unica.ro

Stiri mai vechi: