Mie08172022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home Lifestyle Lifestyle News Cinema WERTHER revine!

WERTHER revine!

Werther 105 - NIK 2285 - 28.09.2015Cea de-a doua reprezentație a aclamatului spectacol francez ne impresionează duminică, 18 octombrie

Opera Națională Română din Cluj-Napoca are plăcerea de a vă invita duminică, 18 octombrie, ora 18:30, la cea de-a doua reprezentație ”Werther”,  de Jules Massenet. Spectacolul a cărui strălucitoare premieră a deschis Stagiunea lirică 2015-2016 revine pe scenă într-o regie franceză de excepție, cu o distribuție deosebită și o  poveste de un romantism unic.

Opera ce pulsează cu poezie, pasiune și suferință  este una dintre cele mai de preț creații lirice mondiale, ce relevă frumusețea muzicii franceze și este apreciată pe cele mai înalte scene ale lumii. Noua montare a creației lui Massenet revine la Cluj la nouă decenii de la premiera de pe aceeași scenă, fiind rezultatul colaborării dintre teatrul liric român și  o echipă regizorală din Franța, formată din regizoarea Nadine Duffaut și  scenografului Louis Désiré, care au stabilit o strânsă relație de colaborare cu dirijorul József Horváth, Vocal Coach Viorica Cortez, Asistentul de regie Tiberius Simu și întreaga distribuție a spectacolului.

Werther, poetul romantic prin excelență, a prins inițial viață în romanul renumitului scriitor J. W. von Goethe, ”Suferințele tânărului Werther”, care a devenit imediat după lansarea din anul 1774 un fenomen al epocii, popular în cafenele, saloanele literare, în universități și pe stradă. Compozitorul Jules Massenet a pus povestea lui Werther pe note și a prezentat-o în premieră mondială în 1892, la Teatrul Imperial Hofoper din Viena, fiind apoi purtată pe marile scene mondiale, ajungând să fie jucată de 1.100 de ori doar la Opéra Comique din Paris.   Un real succes!

Vă așteptăm să surprindeți întocmai această fascinație wertheriană duminică, 18 octombrie, alături de o distribuție de primă clasă:  Hector Lopez, în rolul tânărului poet Werther,  Cristina Maria Damian (invitată), o gingașă și inocentă Charlotte,  Horațiu Ruști , determinatul Albert, Petru Burcă, Sergiu Colțan, Florin Sâmpelean,  Lucia Bulucz,  Bogdan Nistor, Alexandra Hordoan, alături de drăgălași și talentații mici interpreți ai Corului  de Copii Junior VIP: Matei Bojan, Vladimir Corb, Karina Mitrana, Anda Popovici, Alessia Ilea și Natalia Barz, în rolul micilor frățiori, coordonați muzical de Anca Mona Mariaș.