Dum08092020

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home Business Business News Companii eMag, evaluat la 277 milioane de euro de sud-africanii de la Naspers

eMag, evaluat la 277 milioane de euro de sud-africanii de la Naspers

emag hjgbhDante International, firma care deţine eMag, cel mai mare magazin online din România, este evaluată la 277,6 milioane de euro de către grupul sud-african Naspers, într-o operaţiune de aport de capital.

Firma MIH Allegro BV, prin care Naspers deţine 75% din acţiunile Dante International şi 100% din drepturile de vot, aduce încă 10 milioane de dolari la eMag, pritr-o majorare de capital realizată prin emitere de acţiuni cu primă de emisiune, potrivit hotărârilor luate în AGEA a Dante International din 25 septembrie, publicate în Monitorul Oficial.

Luni, Naspers a anunţat că vinde operaţiunile de comerţ online din Cehia şi se va concentra pe dezvoltarea eMag ca platformă regională de comerţ electronic.

Capitalul social al eMag va fi majorat cu 32.936 lei (8.356 de dolari SUA), la 1,027 milioane lei, prin emiterea a 32.936 de acţiuni noi cu valoarea nominală de 1 leu pe acţiune. Noile acţiuni sunt subscrise integral de MIH Allegro BV, Iulian Stanciu, cofondator şi director general al companiei, renunţând la dreptul de preferinţă şi alegând să nu subscrie nicio acţiune în cadrul majorării de capital.

Majorarea de capital are ataşată o primă de emisiune, din partea MIH Allegro BV (grupul Naspers), în valoare totală de 9,99 milioane de dolari (39,38 milioane lei), echivalentul a 1.195,71 lei pe acţiune, plătită integral de MIH Allegro BV, potrivit hotărilor AGEAŞOC publicate în Monitorul Oficial.

Prima de emisiune este utilizată, de regulă, atunci când acţionarii unei societăţi doresc să efectueze un aport de capital, nu prin emiterea de acţiuni noi sau părţi sociale, pentru a nu dilua participaţiile acţionarilor care nu subscriu acţiuni în cadrul unei majorări de capital. Prima de emisiune poate fi considerată un indicator al diferenţei dintre valoarea nominală a unei acţiuni şi valoarea ei reală.

Astfel, o acţiune Dante International, proprietarul eMag, este evaluată la 1.196,71 lei (270,13 euro), astfel că valoarea de piaţă a companiei este cotată la 12,3 miliarde de lei (277,6 milioane de euro). vezi mai multe...

economica.net

Stiri mai vechi: