Ma01192021

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home Business Business News Companii Statul lasă firmele de training fără clienţi

Statul lasă firmele de training fără clienţi

firme clientiConform unei hotărâri de Guvern emise acum trei luni, începând din 2016, doar universitățile vor mai avea dreptul să organizeze cursuri și să ofere diplome adulților cu studii superioare. Astfel, firmele specializate riscă falimentul.

Acum trei luni, universitățile acreditate din România au obținut monopol asupra cursurilor de formare și specializare a adulților cu studii superioare. Asta înseamnă că toți ceilalți furnizori de cursuri pentru adulți vor fi scoși de pe această piață începând de anul viitor.

Există câteva mii de furnizori de programe de formare care se adresează unei pieţe de aproximativ 5 milioane de adulți.Printre aceștia se numără companii camere de comerț, ONG-uri și chiar agenții guvernamentale, unele entități riscând chiar să intre în faliment. Miza cea mare sunt noile fonduri europene din Programul Operațional Capital Uman (POCU).

Anexa 2 a Hotărârii de Guvern nr. 567/2015 stabilește ca emitenți și organizatori ai programelor de formare pentru persoanele cu studii superioare absolvite (nivel 6 de calificare) instituțiile de învățământ superior acreditate. Conform aceleiași anexe, furnizorii de formare profesională pot emite diplome pentru cursurile pe care le organizează doar până la nivelul 5 de calificare, care cuprinde absolvenții de liceu. vezi mai multe...

sursa: capital.ro

Stiri mai vechi: