Sam12032022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home Actual Actual Diverse Dacă vrei să eviţi divorţul, trebuie să te căsătoreşti la o anumită vârstă. Află care este.

Dacă vrei să eviţi divorţul, trebuie să te căsătoreşti la o anumită vârstă. Află care este.

La ce varsta c7b706cdf8Până acum se credea că fericirea unei căsnicii depinde de cât de mult ai aşteptat să faci acest pas. Astfel, cu cât erai mai în vârstă, cu atât mai mici erau şansele să divorţezi. Studii recente susţin, însă, contrariul. Potrivit cercetătorilor, oamenii ar trebui să se căsătorească între 28 şi 32 de ani, dacă vor să nu dovorţeze în primii cinci ani, potrivit time.com.

Studiul a fost efectuat de Nick Wolfinger, sociolog la Universitatea Utah, şi arată că cele mai lungi căsnicii sunt cele care s-au întâmplat când partenerii aveau între 28 şi 32 de ani. Sociologii credeau, până acum, că persoanele care aşteaptă mai mult au relaţii mai lungi şi mai stabile. Wolfinger a efectuat cercetările în perioada 2006 – 2010 şi 2011 – 2013.

„Riscul de divorţ scade pe măsură ce îmbătrâneşti, din adolescenţă şi până la 20 – 30 de ani. De asemenea, posibilităţile de divorţ cresc pe măsură ce treci de 30 de ani şi te apropii de 40 de ani”, spune Wolfinger.

Pentru fiecare an după 32 de ani, riscul să divorţezi creşte cu aproape 5%, mai arată studiul. Astfel, ca să ai o căsnicie de durată, nu trebuie să fii nici prea tânără, nici prea bătrână.vezi mai multe ....
sursa: libertatea.ro