Lun11232020

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home Business Business News Financiar Panica la bursele din China

Panica la bursele din China

panicaChina a oprit luni tranzacţionarea acţiunilor, după activarea unui mecanism destinat să prevină volatilitatea, în urma declinului cu peste 7% al indicelui CSI 300 (care cuprinde acţiunile listate la bursele din Shanghai şi Shenzhen), transmit Kyodo şi Bloomberg.

Mecanismul 'circuit breaker' fusese anunţat anul trecut de autorităţile de reglementare de la Beijing şi a intrat în vigoare în prima zi de tranzacţionare din 2016.

Conform analiştilor financiari, datele publicate luni dimineaţă privind indicele PMI pentru luna decembrie, care arată activitatea industrială, au indicat o scădere mai mare decât se estima, ceea ce a dus la declinul încrederii investitorilor şi la turbulenţe pe pieţele bursiere. Indicele Shanghai Composite a scăzut cu 6,85% în timp ce indicele Shenzhen Composite a înregistrat un declin de 8,2%.

Şi alte pieţe bursiere au fost afectate, indicele Nikkei al Bursei de la Tokyo a închis luni în scădere cu 3,06%, în timp ce indicele Hang Seng al Bursei de la Hong Kong înregistra un declin de 2,3%. vezi mai multe...
sursa:incomemagazine.ro.

Stiri mai vechi: