Ma11242020

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home Business Business News Financiar Scad ratele pentru toți românii începând din luna martie

Scad ratele pentru toți românii începând din luna martie

rateleDin luna martie, dobânda pentru împrumuturile în lei vor putea scădea simțitor datorită scăderii indicatorului ROBOR, componentă a costului de rambursare. Acest lucru ar putea avea un impact pozitiv pentru cei care doresc să facă împrumuturi în lei, dar și pentru cei care deja au realizat astfel de credite.

Indicatorul ROBOR la trei luni a scăzut în mod considerabil, sub pragul istoric de 0,8%.  Această modificare va duce la scăderea ratelor atât pentru împrumuturile noi, cât și pentru cele aflate în desfășurare.

Dobânda ROBOR a scăzut timp de mai mulți ani, dar a atins un prag minim la începutul anului. Valoarea inițială fusese de 1% în luna ianuarie, iar luni (29 februarie) a scăzut până la 0,76%. Principalul efect ar putea fi astfel ieftinirea împrumuturilor, în special încazul celor cu dobândă variabilă.

În ceea ce privește băncile, pentru acestea ar fi o ocazie prielnică să își promoveze oferte de credite. Totuși, specialiștii în economie susțin că nu este obligatoriu ca băncile să-și transfere la potențialii clienți această relaxare a costurilor. vezi mai multe...
sursa:click.ro.