Lun07042022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home Actual Actual Institutii Banii din jocurile de noroc merg la cultură! Iohannis a promulgat legile!

Banii din jocurile de noroc merg la cultură! Iohannis a promulgat legile!

cultuPreşedintele Klaus Iohannis a promulgat două legei prin care 3% din sumele colectate din domeniul jocurilor de noroc vor ajunge anual la Ministerul Culturii pentru restaurarea monumentelor istorice şi o alta prin care 2% din taxe ajung la Fondul cinematografic.

Astfel,un procent de 3% din sumele colectate de la operatorii economici care desfăşoară activităţi în domeniul jocurilor de noroc va fi redirecţionat anual către Ministerul Culturii pentru finanţarea lucrărilor de restaurare, conservare şi consolidare la monumentele istorice; suma va fi virată către Ministerul Culturii până la data de 31 mai a anului în curs pentru anul precedent.Cealălalt act normativ prevede că n procent de 2% din sumele colectate la bugetul de stat de la operatorii economici care desfăşoară activităţi în domeniul jocurilor de noroc va fi direcţionat anual către Fondul cinematografic pentru încurajarea şi susţinerea industriei cinematografice. Suma va fi virată Fondului cinematografic până la data de 31 mai a anului în curs pentru anul precedent şi nu se supune regularizării. vezi mai multe...
sursa:libertatea.ro

Stiri mai vechi: