Sam11282020

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home Actual Actual Politica Raluca Prună a MINȚIT la CEDO. Reacție DURĂ a președintei UNJR: ”Declaratia este intr-adevar socanta, prin consecintele pe care le implica”

Raluca Prună a MINȚIT la CEDO. Reacție DURĂ a președintei UNJR: ”Declaratia este intr-adevar socanta, prin consecintele pe care le implica”

Raluca Prună a MINȚIT la CEDO. Reacție DURĂ a președintei UNJR: ”Declaratia este intr-adevar socanta, prin consecintele pe care le implica”Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a declarat în şedinţa CSM că a minţit la Curtea Europeană a Drepturilor Omului că dispune de un buget de aproape un miliard de euro pentru şapte penitenciare, deşi în realitate Guvernul nu avea această sumă în buget.

Preşedintele Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România (UNJR), Dana Gîrbovan, consideră că „problema trebuie clarificată și nu trebuie să rămână la nivelul unui titlu senzațional și trecător de presă, pentru că prezintă importanță din mai multe perspective”.

”Ministrul Justitiei Raluca Pruna a declarat ca a mintit la CEDO, avand incredere intr-o "hartie sub semnatura cuiva din statul roman". Declaratia este intr-adevar socanta, prin consecintele pe care le implica. Problema trebuie clarificata si nu trebuie sa ramana la nivelul unui titlu senzational si trecator de presa, pentru ca prezinta importanta din mai multe perspective.

1. Cand a aflat ministra de inducerea sa in eroare si ce a facut ulterior pentru a corecta informatia falsa trimisa Curtii Europene a Drepturilor Omului.

Acest fapt este cu deosebire important nu doar pentru a pastra credibilitatea statului roman si a sistemului sau de justitie – cum sa ai incredere intr-un stat care isi permita sa minta curtea suprema in materie de drepturi fundamentale? – ci si pentru ca, acoperind minciuna, viciezi actul de justitie la inalt nivel. Asta arata respectul pe care statul roman il are fata de actul de justitie in sine.

Apoi, in concret si tot foarte grav, actionand in acest mod statul arata ca nu are nici o dorinta sa solutioneze problema din penitenciare, o problema reala despre care am scris si in trecut, singura sa preocupare fiind aceea de a tine ascunsa aceasta situatie grava. vezi mai multe...
sursa:jurnalul.ro