Lun03082021

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home Actual Actual Politica BNR l-a plătit pe denunţătorul Liei Olguţa Vasilescu

BNR l-a plătit pe denunţătorul Liei Olguţa Vasilescu

BNR l-a plătit pe denunţătorul Liei Olguţa VasilescuBanca Naţională a României (BNR) va cheltui peste 11 milioane de lei pentru construirea unei clădiri de birouri în Târgu Jiu. Lucrările vor fi efectuate de Recon SA, firmă patronată de unul din denunţătorii la DNA ai fostei primăriţe a Craiovei, actualul ministru al Muncii, Lia Olguţa Vasilescu.

BNR a atribuit pe 03.02.2017 un contract pentru executarea lucrărilor de amenajare a centrului de date de la Agenţia Gorj, în urma unei licitaţii restrânse. Clădirea de birouri care va fi ridicată în Târgu Jiu va costa 11.252.667,36 de lei (aproximativ 2,5 milioane de euro), fără TVA, iar construc­torul desemnat Recon SA are un termen de finalizare a lucrărilor de doi ani. Recon SA are sediul în localitatea doljeană Cârcea şi este una dintre cele mai impor­tante firme de construcţii din Oltenia. Acţionarii societăţii sunt George Petcu, Constantin Petcu şi Marian Petcu, ultimul fiind şi director general.

Contracte de zeci de milioane

Recon SA şi Marian Petcu au o relaţie specială cu Primăria Craiova, de la care au primit cele mai importante contracte din ultimii ani. Numai pentru reabilitarea centrului istoric al oraşului Recon a încasat aproape 12 milioane de euro, în timp ce extinderea Spitalului Filantropia a însemnat alte şase milioane de euro virate de municipalitate în conturile firmei. De asemenea, Universitatea Craiova a contractat Recon pentru reabilitarea campu­sului, în schimbul sumei de 6,8 milioane de euro, iar Consiliul Judeţean Dolj a restaurat Muzeul Olteniei cu peste 4,4 milioane de euro, tot prin intermediul acestei firme. Nici BNR nu se află la prima colaborare cu Recon. Banca Naţională i-a mai plătit în 2015 aproape 4,4 milioane de euro pentru reabilitarea agenţiei sale din Dolj. Recon a primit în ultimii ani mai bine de 120 de contracte din bani publici, în valoare totală de aproape 50 de milioane de euro. vezi mai multe...
sursa:jurnalul.ro

Stiri mai vechi: