Mie03032021

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home Actual Actual Social Doi turiști vor călători, anul viitor, în jurul lunii, cu ajutorul SpaceX și NASA

Doi turiști vor călători, anul viitor, în jurul lunii, cu ajutorul SpaceX și NASA

Doi turiști vor călători anul viitor în jurul lunii cu ajutorul SpaceX și NASADoi turişti sunt dispuși să plătească o sumă uriașă pentru a face o excursie în jurul Lunii anul viitor, cu rachetele SpaceX, informează CNN.

Elon Musk, CEO SpaceX , a anunţat că turiştii în spaţiu au achitat deja o mare parte din suma consistentă pe care o au de dat pentru această călătorie unică. Cei doi vor fi supuşi mai multor teste de fitness şi vor începe pregătirea fizică în decursul acestui an.

„La fel ca astronauţii de pe Apollo, înaintea lor, aceste persoane vor călători în spaţiu purtând cu ele speranţele şi visele întregii umanităţi, fiind conduse de dorinţa omului de a explora universul”, au scris reprezentanții pe blogul SpaceX

Pentru decolarea spre Lună, SpaceX va utiliza aceeaşi rampa de lansare de la Cape Canaveral, Florida, care a fost folosită şi pentru programele din misiunile Apollo. Nici un om nu a mai călătorit pe orbita joasă a Pământului de la emisiunea Apollo din 1972.

SpaceX nu are în plan aterizarea pe Lună, ci orbitarea în jurul satelitului natural al Pământului.

Compania a precizat că nu se așteaptă că aceasta să fie singura misiune, întrucât mai mulți oameni și-au exprimat dorința puternică de a face o astfel de excursie. Numele celor doi călători nu au fost dezvăluite și nici suma exactă plătită, precizând cp pentru această aventură au scos din conturi milioane de dolari.

SpaceX a precizat totuşi că preţul final este comparabil cu cel al trimiterii astronauţilor pe Staţia Spaţială Internaţională. În comparație, turiștii spațiali au plătit în trecut guvernului rus 20 de milioane de dolari pentru o excursie  pe Stația Spațială Internațională, iar NASA le-a plătit rușilor 80 de milioane de dolari pe loc pentru a le trimite astronauții pe ISS.

„Anul viitor va fi un an mare pentru transportul oameniilor pe stația spațială și poate și prin împrejurimi”, a spus Musk într-o conferință de presă.

În prezent, NASA plăteşte agenţiei spaţiale Roscosmos chiar şi 70 de milioane de dolari pentru a transporta un astronaut pe ISS. vezi mai multe...
sursa:libertatea.ro

Stiri mai vechi: