Sam12032022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home Actual Actual Social Tratament NATURAL ce reglează nivelul de ZAHĂR din sânge, scade COLESTEROLUL

Tratament NATURAL ce reglează nivelul de ZAHĂR din sânge, scade COLESTEROLUL

Acest aliment este bogat în vitaminele E, B1 şi B2, dar şi în proteine, carbohidraţi, fibre, fosfor, magneziu, cupru, zinc, mangan, seleniu şi fier şi aduce numeroase beneficii sănătăţii.

Hrișca este un excelent remediu pentru diabetul zaharat de tip 2. Din boabe de hrișcă amestecate cu lapte sau iaurt se poate obține un tratament foarte eficient în reglarea nivelului de zahăr din sânge, atât în cazul bolnavilor de diabet zaharat tip II cât și în prevenirea instalării diabetului.

Hrișca (Fagopyrum esculentum) este o specie de plante din genul Fagopyrum, familia Polygonaceae. Plantă ierboasă cu o înălțime de 20 - 60 cm . Cu toate că nu face parte din categoria cereale semințele ei sunt asemănătare cu cele de grâu folosindu-se sub formă măcinată ca făină. Planta provine din Asia fiind răspândită în Europa de mongoli și turci.

Hrisca este un aliment popular şi tradiţional în ţări precum Rusia, Ucraina, Franţa şi Polonia. În România, hrişca este la mare căutare mai ales în Bucovina, unde este un ingredient tradiţional pentru sarmale.

Hrişca este bogată în vitaminele E, B1 şi B2, dar şi în proteine, carbohidraţi, fibre, fosfor, magneziu, cupru, zinc, mangan, seleniu şi fier.

BENEFICII ALE CONSUMULUI DE HRIȘCĂ

- menţine nivelul de glucoză din sânge în limitele normale;

- previne instalarea diabetului de tip II;

- vitaminele şi mineralele din boabele de hrişcă scad probabilitatea de a face numeroase forme de cancer (cancer gastric, pulmonar, esofagian sau colo-rectal);

- menţine tânăr sistemul nervos;

- îmbunătăţeşte capacitatea de reţinere şi memorare;

- protejează împotriva accidentelor vasculare;

- scade colesterolul;

- ţine sub control tensiunea arterială;

- previne apariţia pietrelor la bilă;

Rețeta se prepară în felul următor:

- Se pune în cană 1 lingură de boabe de hrișcă

- Se adaugă 3-4 linguri de lapte sau iaurt, peste boabele de hrișcă

- Opțional, dacă doriți să fie mai dulce, se poate adăuga o pastilă de îndulcitor artificial (zaharină. ștevia, etc), oricum hrișca are un gust ușor dulceag.

- Acest amestec se prepară seara înainte de culcare și se lasă la loc călduros, la temperatura camerei până dimineața.

- Amestecul se mănâncă dimineața pe stomacul gol, cu jumătate de oră înainte de micul dejun.

- Durata tratamentului este de 30-40 de zile, după care se face o pauză de o de 10-15 zile, apoi se poate relua. vezi mai multe...
sursa:realitatea.net

Stiri mai vechi: