Lun09262022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home Actual Actual Social Plantează şi creşte în grădină propriile roşii sănătoase!

Plantează şi creşte în grădină propriile roşii sănătoase!

mananca rosii din propria gradinaCei mai mulţi dintre noi nu-şi pot imagina o salată sănătoasă de legume sau fructe fără roşii, nu numai pentru că au gust uimitor, ci şi pentru că sunt bogate în licopen şi vitamina C, două substanţe care întăresc imunitatea şi protejează împotriva bolilor.

Licopenul este un antioxidant mai rar întâlnit, şi totodată pigmentul care le conferă tomatelor culoarea roşie specifică. Acest antioxidant mai este conţinut şi de pepenele verde, de papaya, de guave, şi de morcovi. Licopenul este foarte puternic şi, prin protecţia pe care o asigură împotriva efectelor radicalilor liberi din organism, întârzie îmbătrânirea şi reduce riscul de boli cardiovasculare şi de cancer.

 Au fost efectuate numeroase studii asupra acestui nutrient, cercetările arătând că licopenul poate reduce riscul de cancer de prostată cu până la 50%, şi că previne şi luptă totodată împotriva cancerului pulmonar, cutanat şi esofagian.

Experţii susţin că, pentru a beneficia din plin de beneficiile licopenului, doza zilnică necesară ar fi de doar 30 mg, iar roşiile sunt poate cea mai bună sursă de acest antioxidant preţios. Ca să te asiguri că roşiile pe care le consumi sunt sănătoase şi de cea mai bună calitate, astăzi te vom învăţa o modalitate uşoară prin care poţi creşte aceste legume în propria grădină. vezi mai multe...
sursa:secretele.com

Stiri mai vechi: