Lun08082022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home Actual Actual Externe Fostul director FBI Robert Mueller, procuror special în ancheta Trump-Rusia

Fostul director FBI Robert Mueller, procuror special în ancheta Trump-Rusia

Fostul director FBI Robert Mueller, procuror special în ancheta Trump-RusiaAdjunctul procurorul general al Statelor Unite l-a numit miercuri pe fostul director al FBI Robert Mueller ca procuror special în ancheta asupra presupusei implicări a Rusiei în alegerile prezidenţiale americane, a informat Departamentul Justiţiei, citat de dpa şi AFP.

"Decizia mea nu înseamnă că au fost comise infracţiuni sau că sunt necesare puneri sub acuzare", a subliniat numărul doi din Departamentul Justiţiei, Rod Rosenstein, într-un comunicat pentru a anunţa numirea lui Robert Mueller, 72 de ani, în această funcţie.

"Ţinând cont de circumstanţele actuale deosebite, am considerat că interesul public cere plasarea acestei anchete sub autoritatea unei persoane care exercită un grad de independenţă faţă de ierarhia actuală", a adăugat el.

Acest anunţ a fost făcut la opt zile după demiterea surprinzătoare de către Donald Trump a directorului FBI James Comey şi într-un moment în care preşedintele american este acuzat că a încercat să obstrucţioneze această anchetă.

După demiterea lui James Comey, opoziţia democrată a cerut numirea unui procuror special, mai independent de putere, pentru a supraveghea ancheta în curs a FBI. vezi mai multe...
sursa:jurnalul.ro