Mie10212020

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home Business Business News Financiar Dorinta Comisiei pentru controlul SRI privind angajarea lui Florian Coldea la Academia de Informații

Dorinta Comisiei pentru controlul SRI privind angajarea lui Florian Coldea la Academia de Informații

Adrian-TutuianuPreședintele comisiei, Adrian Țuțuianu a anunțat că a trimis o solicitare la Serviciul Român de Informaţii în ceea ce priveşte încadrarea pe postul de conferenţiar universitar la Academia de Informaţii a fostului prim-adjunct al directorului SRI.

”Am cerut să ni se comunice care a fost procedura legală de ocupare a acestui post şi să ne fie puse la dispoziţie documentele din care să ne lămurim dacă domnul Coldea îndeplineşte sau nu condiţiile pentru un asemenea post didactic”, a spus luni Adrian Ţuţuianu.

In data de 16 august, Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul” (ANIMV) anunţa că fostul prim-adjunct al SRI Florian Coldea este conferenţiar universitar la această instituţie.

„Domnul Florian Coldea a câştigat prin concurs, în mod transparent şi în conformitate cu toate legile şi regulamentele în vigoare, titlul didactic de conferenţiar”, preciza Biroul de presă al ANIMV.

Presa a relatat că generalul Florian Coldea, fostul prim-adjunct al directorului Serviciului Român de Informații (SRI), a dat concurs pe 30 iunie 2017 pentru un post de conferențiar universitar la Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul” (ANIMV) a SRI și a fost declarat admis, deși nu îndeplinea toate criteriile cerute de legislație.

Florian Coldea a declarat, sub propria semnătură, că este eligibil pentru a ocupa postul didactic, iar comisia de concurs i-a admis dosarul, deși generalul SRI nu bifează toate standardele științifice minimale necesare și obligatorii. Dosarul de concurs al acestuia a fost avizat de Serviciul Juridic al Academiei SRI, conform procedurilor.

În luna ianuarie, SRI a cerut trecerea în rezervă a lui Florian Coldea, în urma dorinței exprimate de prim-adjunctul directorului Serviciului.

Cererea a fost deja trimisă la Palatul Cotroceni, iar președintele a semnat decretul prin care Florian Coldea a fost trecut în rezervă.

Sursa: libertatea.ro

Stiri mai vechi: