Dum11272022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home Business Business News Turism PRIMUL TREN turistic românesc, un REAL SUCCES!

PRIMUL TREN turistic românesc, un REAL SUCCES!

Transilvania-trainPrimul tren turistic românesc a plecat din Gara Braşov, pentru a face un circuit inedit în inima Transilvaniei.

100 de romani au cumpărat o vacanţă de patru zile în care se vor putea bucura de frumuseţile regiuniiTransilvania Train circulă pe traseul Braşov – Sighişoara – Mediaş – Alba Iulia – Sebeş – Sibiu – Făgăraş – Braşov, timp de patru zile. Călătoria nu este continuă, ci turiştii vor fi cazaţi în hoteluri de trei şi patru stele şi se vor opri în cele mai pitoreşti locuri din inima Transilvaniei.

Trenul are o capacitate de 124 de locuri, din care sunt ocupate 100 de locuri.

Fiecare zi dintre cele patru are o tematică. În prima zi, turiştii vor explora satele pitoreşti Viscri, cunoscut ca fiind satul Prinţului Charles, Criţ, Mesendorf şi Ficher. A doua zi va fi dedicată workshop-urilor transilvănene, în care turiştii vor experimenta tradiţiile autentice din Transilvania, de la rotărie sau fierărie, teracotă, ţiglărie, până la echitaţie sau biologia pajiştilor alpine.

În ziua a treia trenul opreşte la Sebeş, unde va avea loc un workshop gastronomic şi un concert de orgă în Biserica Evanghelică din Sebeş, iar în ziua a patra la Sibiu, unde vor asista la un concert al Filarominicii, în Piaţa Mică.


Preţ: Agenţiile au pus la dispoziţie două pachete, pachetul clasic, care costă 650 de euro cu cazare la hoteluri de trei stele şi un pachet premium, de 680 de euro, care include cazarea în hoteluri de patru stele şi câteva workshop-uri în plus.Potrivit organizatorilor, din 2018, Transilvania Train va pleca şi către pieţele externe.

Sursa: a1.ro