Sam08082020

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home Actual Actual Social Coreea de Nord pregăteşte un nou test cu rachetă!

Coreea de Nord pregăteşte un nou test cu rachetă!

coreea-de-nord-rachetaCoreea de Nord ar pregăti un alt test cu rachetă.

Ministerul sud-coreean al Apărării a anunțat că există indicii că Phenianul intenționează să efectueze mai multe lansări de rachete balistice, inclusiv rachete intercontinentale. „Continuăm să vedem semne ale unor posibile noi lansări de rachete balistice. De asemenea, estimăm că Republica Populară Democrată Coreeană ar putea lansa o rachetă balistică intercontinentală”, a declarat un oficial din cadrul Ministerului Apărării de la Seul.

Duminică, Phenianul a efectuat cel de-al șaselea test nuclear, cel mai puternic de până acum. De altfel, parlamentul sud-coreean i-a solicitat Ministerului Apărării să răspundă unor întrebări referitoare la noua provocare a Phenianului. Totodată, Coreea de Sud a efectuat exerciții militare în care au fost implicate și rachete balistice.

Coreea de Nord a anunțat că a testat duminică o bombă cu hidrogen, iar postul public de televiziune nord-coreean a descris testul drept un „succes total”. Bomba cu hidrogen poate fi montată pe noul tip de rachetă balistică intercontinentală de care dispune regimul nord-coreean.

La scurt timp, Donald Trump a reacționat pe Twitter, afirmând că acțiunile Phenianului continuă să fie foarte ostile și periculoase pentru Statele Unite. Totodată, secretarul american al Apărării a avertizat Coreea de Nord, anunțând că orice amenințare la adresa SUA sau la adresa a aliaților săi va va primi „un răspuns militar masiv”.

Sursa: libertatea.ro