Dum06202021

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home Actual Actual Social Uzină chimică siriană lovită de avioanele militare israeliene!

Uzină chimică siriană lovită de avioanele militare israeliene!

avioane-israelSiria a anunțat că avioanele militare israeliene au lovit o bază militară în vestul țării, iar rapoarte independente transmit că era vorba de o fabrică de arme chimice.

O declarație a armatei a transmis că rachete tarse din spațiul aerian libanez au vizat amplasamentul de lângă Masyaf, omorând doi soldați.

Potrivit unor informații transmise de presa arabă neconfirmate, o instalație de producere a armelor chimice a fost lovită în atac.

Israelul, care a efectuat deja mai multe atacuri clandestine asupra bazelor de armament diriene, nu a comentat informația de joi dimineață.

Incidentul a avut loc o zi după ce anchetatorii ONU au declarat că au ajuns la concluzia că guvernul sirian se afla în spatele unui atac mortal asupra armelor chimice asupra unui oraș rebel în aprilie. Cel puțin 83 de persoane au murit în atacul asupra lui Khan Sheikhoun, spune ONU. Damascul a negat mereu folosirea armelor chimice.

Rapoartele observatorilor occidentali spun că Siria continuă să producă arme chimice, inclusiv la Masayaf, încălcând o înțelegere din 2013 pentru a le elimina.

Sursa: libertatea.ro