Lun12052022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home Actual Actual Social Concurenţă acerbă între cei mai mari retaileri de mobilă!

Concurenţă acerbă între cei mai mari retaileri de mobilă!

kika-2Comerțul modern de mobilă și decorațiuni se află pe un trend ascendent în ultimii ani, iar acest lucru se poate observa și din planurile de dezvoltare și deschideri de noi magazine de către cei mai mari jucători de pe piața românească.

Atât Ikea, cât și Kika, au anunțat că își vor aștepta clienții la cel de-al doilea magazin în viitorul apropriat.

Dacă în cazul Ikea deschiderea celui de-al doilea magazin este discutat de câţiva ani buni, kika a luat decizia de a-şi dezvolta reţeaua chiar de la finele acestui an.

Dacă primul magazin kika, deschis în 2008, este situat în zona Militari în cadrul parcului „West Park Retail”, noul magazin va fi amplasat în estul capitalei, în sectorul 3, pe bulevardul Theodor Pallady. La începutul lunii septembrie s-a finalizat tranzacţia de achiziţionare a fostului magazin Obi de către kika, iar deschiderea oficială este preconizată pentru luna decembrie a acestui an, se arată într-un comunicat al companiei.

Investiţia în noul magazin se ridică la peste 14 milioane de euro. Acesta se va întinde pe o suprafaţă de 12.000 de metri pătraţi, incluzând depozitul şi o parcare generoasă şi va asigura 80 de noi locuri de muncă în România.

Conform sursei citate, noul magazin va oferi clienţilor săi un sortiment variat de accesorii pentru locuinţă, precum şi cele mai noi trenduri în materie de canapele, mobilier pentru living, mobilier media, fotolii cu funcţii – pe scurt, pentru fiecare spaţiu de locuit, tot ce este necesar pentru un cămin modern, confortabil şi practic.

„Suntem bucuroşi că ne aflăm deja în linie dreaptă cu pregătirile pentru deschiderea celui de-al doilea magazin din România. Cererea clienţilor pe piaţa din România s-a dezvoltat foarte bine în 2017, am putut creşte continuu rezultatele din ultimii ani. Datorită acestei evoluţii pozitive ne-am decis să continuăm planul de expansiune cu un magazin nou, modern, în sectorul 3 al capitalei. De asemenea, şi alte proiecte sunt în curs de derulare” a declarat Gunnar George, CEO kika-Leiner Group.


Reprezentanţii companiei susţin că pentru dezvoltarea brandului pe piaţa locală, noi deschideri sunt în curs de derulare pentru viitorul apropiat şi în alte oraşe mari din România.

Al doilea magazin IKEA se va deschide abia anul viitor.

Sursa: capital.ro

Stiri mai vechi: